ALEGERI LOCALE 2016/ Unde este permis afişajul electoral
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

ALEGERI LOCALE 2016/ Unde este permis afişajul electoral
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele 30 de zile de propagandă electorală se vor dezlănţui peste Galaţi începând din data de 6 mai. Primăria municipiului Galaţi anunţă că a finalizat operaţiunile de amplasare a panourilor stradale destinate promovării electorale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din iunie 2016.

20 de panouri

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, din dispoziţia primarului, au fost stabilite 20 de locuri destinate exclusiv afişajul electoral stradal, unde au fost deja amplasate panourile speciale. Panouri au fost amplasate pe strada Domnească, în parcul Primăriei şi în Campusul Studenţesc, pe strada Brăilei - zona Stirex şi Complex Ţiglina I, pe bulevardul George Coşbuc - la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe strada Portului - Gara Fluvială, pe strada Tecuci - zona hale Piaţa Centrală, pe strada Traian - intersecţia cu strada Tunelului.

Două panouri sunt amplasate pe bulevardul Oţelarilor, colţ cu strada Brăilei şi, respectiv, pe Oţelarilor, colţ cu bulevardul Galaţi.

Locuri de afişaj electoral au mai fost amenajate pe strada Siderurgiştilor, colţ cu strada Gheorghe Asachi, şi în zona Piaţa Energiei, în Micro 16 - zona Billa 3, pe strada Prelungirea Brăilei, colţ cu strada Barboşi, pe bulevardul Milcov - zona Complex Micro 40, în Piaţa Micro 39A, pe strada Henri Coandă, colţ cu strada Traian Vuia, pe strada Regiment 11 Siret, pe strada Basarabiei, colţ cu strada Nae Leonard şi în Gara CFR Barboşi.

Reguli clare

Conform legii, utilizarea locurilor speciale destinate afişajului electoral este permisă numai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi. Aceştia pot folosi un singur loc pentru afişul electoral, loc ce se stabileşte prin tragere la sorţi la birourile electorale.

Este interzisă folosirea altor locuri de afişaj decât cele stabilite prin dispoziţia primarului.

De asemenea, este interzisă împiedicarea formaţiunilor politice sau electorale, organizaţiilor minorităţilor naţionale ori candidaţilor independenţi să îşi posteze afişele pe locurile desemnate prin tragere la sorţi.

Sunt interzise de lege afişele electorale care combină culori sau semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României sau ale altui stat.

Integritatea afişelor electorale, a panourilor stradale de afişaj şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locurile autorizate este asigurată de Poliţia Locală.

Citit 3004 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.