Un primar corect şi sincer pentru Costache Negri. Continuăm să CONSTRUIM ÎMPREUNĂ

Un primar corect şi sincer pentru Costache Negri. Continuăm să CONSTRUIM ÎMPREUNĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dezastrul din toamna anului 2013, când şi în comuna pe care o conduce apele au ras de pe faţa pământului sute de case şi gospodării, nu l-a determinat pe Luca Ştefan, primarul din Costache Negri, să dea bir cu fugiţii. Din contră, social-democratul, care candidează pentru un nou mandat de primar, a avut grijă să încurajeze şi să pună umărul la renaşterea comunităţii, iar, în prezent, este mai determinat ca oricând să continue proiectele de dezvoltare. „M-am angajat la o muncă despre care ştiam clar că nu este una uşoară, dar nici nu mi-am dorit lucrul acesta şi am căutat, în principal, să apreciez priorităţile”, mărturiseşte, acum, la finalul primului mandat, primarul în exerciţiu.

După ce a avut grijă ca localnicii să beneficieze de apă potabilă la parametri optimi, prin extinderea reţelei de alimentare şi investiţii în puţuri, Luca Ştefan ne-a spus că principala prioritate este acum finalizarea extinderii reţelei de canalizare în toată comuna. „Noi am avut o instalaţie veche de apă şi am mers pe ideea că este obligatoriu să înlocuim în totalitate, până la ultimul centimetru, instalaţia veche, cu una nouă. Am extins într-un cartier nou aducţiunea de apă. Având probleme pe perioada de secetă, a fost nevoie să mai forăm un puţ la mare adâncime. În prezent, caut finanţare pentru un alt puţ”, a precizat candidatul PSD pentru un mandat de primar.

Investiţiile în reţeaua de drumuri a comunei vor continua, îi asigură pe localnici Luca Ştefan, care şi-a propus să asfalteze toate drumurile comunale şi să amenajeze trotuare, în perioada 2016-2020. „Am deja un proiect de asfaltare, de cinci kilometri, pe fonduri europene”, a punctat alesul din Costache Negri. Asta după ce, din 2012 şi până în prezent, a reuşit, împreună cu echipa sa, să asfalteze cinci din cele şase drumuri de coastă, care erau practic impracticabile. „Era o mare problemă legată de intervenţia în situaţii de urgenţă. Practic, acolo nu puteau interveni maşinile de pompieri, salvarea, pentru că era o zonă în care drumurile erau doar pe hartă. O realitate crudă”, îşi aminteşte Luca Ştefan.

Social-democratul şi-a mai propus, printre altele, construirea unui teren de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, dar şi modernizarea şi dotarea parcului din comună.

(P)

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 2749 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 13:58