Şedinţa de adio a Consiliului Local Galați NU s-a mai ţinut. Elevii vor AȘTEPTA BURSELE de la viitorii aleşi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Şedinţa de adio a Consiliului Local Galați NU s-a mai ţinut. Elevii vor AȘTEPTA BURSELE de la viitorii aleşi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doar 12 aleşi (doi de la PSD, unul de la ALDE, trei liberali PNL, un independent şi restul de la UNPR) din cei 25, câţi mai numără Consiliul Local al municipiului Galaţi, au fost prezenţi, joi, 26 mai, la ultima şedinţă a Legislativului din acest mandat. Numărul prezenţilor fiind prea mic pentru a asigura cvorumul necesar unei întruniri legale (jumătate plus unu), şedinţa nu s-a mai putut ţine. Preşedintele de şedinţă n-a făcut decât să constate situaţia, că 13 aleşi lipsesc nemotivat, şi să pună punct întrunirii.

Pe ordinea de zi se aflau nu mai puţin de 31 de proiecte de hotărâre, printre care şi o rectificare de buget care asigura banii necesari pentru bursele de merit şi sociale ale elevilor, bani pentru funcţionarea spitalelor şi bani pentru sport.

De asemenea, ar fi trebuit să fie aprobate costurile de implementare a sistemului de taxare automată în mijloacele de transport în comun, dar şi suprataxarea celor care lasă clădirile în paragină. Pe ordinea de zi mai figurau şi opt vânzări de terenuri şi două concesionări, dar şi indicatorii tehnico-economici pentru punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboşi. De asemenea, mai exista şi un proiect de hotărâre care prelungea implementarea undei verzi până pe 30 iunie.

Din păcate, toate aceste proiecte de hotărâre vor trebui să aştepte constituirea noului Legislativ local, formarea comisiilor de specialitate şi noi avize ale aleşilor oraşului, în locul documentelor care acum au rămas doar simple hârtii la dosar. Asta înseamnă cel puţin două luni de aşteptare!

Mai trist este că majoritatea absenţilor sunt candidaţi pentru un nou mandat de consilier local. "Elevii, când lipsesc, primesc absenţe şi chiar li se scade nota la purtare. Aleşii ce primesc?", se întreba retoric unul dintre gălăţenii care a vrut să asiste la şedinţa Consiliului Local. Şedinţă care s-a sfârşit înainte de a începe.

Citit 3707 ori Ultima modificare Vineri, 27 Mai 2016 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.