Puterea independenţilor/ Cine i-a luat de aliaţi?

Puterea independenţilor/ Cine i-a luat de aliaţi?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

„Avem şi un independent, Daniela Simona Vreme. Vedeţi cine reuşeşte să o coopteze”, acestea au fost cuvintele rostite de judecătorul Diana Mihaela Oancea, preşedinta Biroului Electoral Municipal, la ceremonia prin care consilierilor locali li s-au oferit certificatele doveditoare de ales în urma scrutinului din 5 iunie 2016.

Declaraţia a părut, la acel moment, doar o glumă pentru politicienii prezenţi la eveniment, dar şi-a dovedit realismul la recentele tentative eşuate de constituire a consiliilor local şi, respectiv, judeţean. Atât Simona Vreme, consiliera independentă din Legislativul Local, cât şi Dorin Butunoiu, independentul din Consiliul Judeţean, au atârnat greu în balanţa cvorumului pe care trebuia să-l întrunească cele două foruri legislative.

Simona Vreme, provenită din fostul partid al lui Dan Diaconescu, PP-DD, s-a alăturat grupului PNL, condus de…UNPR-istul Marius Stan, atunci când a părăsit sala de şedinţe. Ba chiar i-a reproşat edilului încrederea pe care a avut-o în campanie faţă de colegul Picu Apostol Roman, care a rămas în sală.

Dorin Butunoiu a părăsit şi el sala de şedinţe alături de PNL, de acelaşi Marius Stan, şi de consilierii ALDE Cristian Dima şi Vasile-Daniel Deaconescu. Butunoiu a fost, până  (foarte) de curând membru şi activist PSD, preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret. Surprinzător, lidera grupului PNL din Consiliul Judeţean a reproşat PSD că nu l-a chemat la consultări şi pe independentul Butunoiu.

Iată cum independenţii, aleşi fără a avea în spate un partid politic, îşi dovedesc deja puterea care, în cazul lor, stă într-un singur, dar atât de necesar, vot.

Citit 5094 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.