Cât vor PLĂTI gălățenii pentru o GIGACALORIE

Cât vor PLĂTI gălățenii pentru o GIGACALORIE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Modificat la începutul acestui an, preţul pe care îl plătesc gălăţenii pentru energia termică furnizată în sistem centralizat ar putea fi majorat de la 1 august. Pe masa aleşilor locali a ajuns, spre dezbatere şi aprobare în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre în acest sens. Vestea bună este că gălăţenii dependenţi de Calorgal vor plăti la fel ca până acum, 174 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA. Însă, pentru ca preţul local al energiei termice facturate populaţiei să rămână neschimbat, va fi majorată subvenţia.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre ajuns pe masa consilierilor, preţul mediu de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice destinată populaţiei ar putea fi de 444,24 de lei pe gigacalorie inclusiv TVA, cu 44 de lei mai mare decât cel stabilit la începutul anului. Subvenţia unitară pentru acoperirea diferenţelor de preţ este propusă la 270,24 de lei pe gigacalorie inclusiv TVA, cu 44,24 de lei mai mult decât cea stabilită în ianuarie.

De asemenea, va fi supus aprobării şi preţul local pentru serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei termice destinată agenţilor economici, de 198,62 de lei pe gigacalorie exclusiv TVA.

Ar mai fi de spus că majorarea preţului mediu de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice şi a subvenţiei aferente care va fi suportată de la bugetul local nu ar trebui să ne îngrijoreze foarte tare, pentru că numărul de gigacalorii consumate în perioada de vară nu este la fel de mare ca iarna

Citit 4055 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.