Prima RECTIFICARE BUGETARĂ din acest an: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani

Prima RECTIFICARE BUGETARĂ din acest an: Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Finanţelor a finalizat proiectul primei rectificări bugetare din acest an. Documentul prevede majorarea încasărilor şi a cheltuielilor bugetare cu 2,9 miliarde de lei şi urmează a fi aprobat în şedinţa de guvern. Cei mai mulţi bani îi va primi Ministerul Muncii, iar de la Transporturi, va fi tăiată cea mai mare sumă.

Ministerul Muncii va primi cea mai mare sumă: 2,8 miliarde de lei. Jumătate din această sumă va fi folosită pentru plata indemnizaţiilor de creştere a copilului, care au fost majorate, pentru alocaţii, ajutoare de stat şi indemnizaţii destinate persoanelor cu handicap. Cealaltă jumătate va  acoperi gaura de la bugetul public de pensii.

Urmează Ministerul Finanţelor, care va primi peste 600 de milioane de lei, în special pentru a plăti dobânzile la creditele externe, iar Ministerul de Interne va avea peste 350 de milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi şi pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă.

Ministerului Sănătăţii îi revin la rectificarea bugetară aproape 300 de milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pentru a plăti salariile majorate ale medicilor, pentru reabilitarea unor maternităţi, pentru dotarea cu medicamente şi materiale sanitare a cabinetelor medicale din şcoli şi pentru investiţii la serviciile de ambulanţă şi de primiri urgenţe.

Ministerului Educaţiei îi va fi alocată suma de 265 de milioane de lei, în special pentru plata unor diferenţe salariale şi a majorărilor de salarii aprobate pentru dascăli.

Ministerul Transporturilor va pierde peste 380 de milioane de lei, pentru că nu a cheltuit toţi banii destinaţi proiectelor europene. Vor fi de asemenea diminuate bugetele ministerelor: Culturii, cu aproape 200 de milioane de lei, Agriculturii, cu aproape 170 de milioane, şi Dezvoltării Regionale, cu 130 de de milioane de lei. Sursa europafm.ro

Citit 1527 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2016 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.