STAȚIILE de transport în comun din Galați rămân tot fără adăposturi. LICITAȚIE ANULATĂ

STAȚIILE de transport în comun din Galați rămân tot fără adăposturi. LICITAȚIE ANULATĂ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În luna septembrie se împlinesc patru ani de când gălăţenii au rămas fără refugii în staţiile de transport local şi, cu toată că a fost organizată o licitaţie pentru achiziţia de adăposturi, în această iarnă vom aştepta autobuzele şi tramvaiele tot sub cerul liber. De ce? Pentru că primarul Ionuţ Pucheanu nu este deloc încântat de modul în care arată refugiile, aşa că va anula licitaţia.

Lansată în luna mai, licitaţia pentru achiziţionarea a 115 adăposturi pentru staţiile de autobuz şi 46 pentru staţiile de tramvai şi-a desemnat, de curând, câştigătorul: SC Izoterm Construct, cu o ofertă de 335.041 de lei fără TVA. Contractul, cu o durată de 45 de zile, pare să fie mort din faşă.

"Cu staţiile de autobuz e o mică-mare problemă. Pentru a nu intra în gura lupului - a presei - am văzut cum ar fi trebuit să arate aceste adăposturi din staţii. Credeţi-mă pe cuvânt, nu v-ar fi plăcut câtuşi de puţin! Nu ştiu cine a făcut proiectul, l-am moştenit de la fosta administraţie, era ceva cu o tablă cutată în partea de jos - credeţi-mă că şi comunele limitrofe se puteau mândri cu staţii mai frumoase! Licitaţia poate fi anulată, nu este nicio problemă, nu s-a dat nicio comandă, nu implică financiar absolut nimic. Am stopat proiectul, pentru că n-are rost să aruncăm nişte bani pe geam, doar de dragul de a avea ceva deasupra capului", a declarat primarul Galaţiului.

Edilul spune că i-a cerut arhitectului-şef al Galaţiului să vină cu o schiţă pentru adăposturi, chiar dacă va fi nevoie de alocarea unor fonduri ceva mai consistente din punctul acesta de vedere. Pentru că, pe licitaţia organizată pentru obiecte de mobilier urban, preţul unui adăpost nu depăşeşte 2.500 de lei.

Întrebat dacă măcar în iarna aceasta vom avea staţii de autobuz primarul a răspuns sec: „Nu vă promit!”.

Dar nu-i o nenorocire, suntem deja căliţi!

Citit 3171 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.