Final de proiect european. Ultimele două blocuri REABILITATE TERMIC sunt gata

Final de proiect european. Ultimele două blocuri REABILITATE TERMIC sunt gata
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ultimele două blocuri de locuinţe, G10 şi X4, situate la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, respectiv, Brăila, din cele 11, care ar fi trebuit să fie reabilitate termic şi estetic la finele anului trecut, apoi în martie, sunt, în sfârşit, gata! Primăria municipiului Galaţi anunţă că astăzi va avea loc conferinţa de încheiere a proiectului european.

Obiectivul specific al proiectului a fost creşterea performanţei energetice a celor 84 de apartamente ale blocurilor G10 (Micro 18) şi X4 (Micro 20), din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minimum 40 la sută a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/mp*an a energiei consumate. Prin implementarea proiectului, a crescut gradul de confort termic în locuinţe, precum şi suportabilitatea cheltuielilor, prin reducerea consumurilor.

Reamintim că Primăria a fost nevoită să rezilieze contractul cu firma SC EOL Facility SRL Bucureşti, care a câştigat contractul, dar care nu a finalizat lucrările în perioada contractuală asumată (cinci luni, prelungită la solicitarea constructorului, prin act adiţional, cu 50 de zile) şi să organizeze o nouă licitaţie pentru finalizarea investiţiei, procedură câştigată de o asociere condusă de SC Consumcoop din Galaţi.

Rămâne de văzut câţi bani europeni a reuşit Primăria să atragă şi cât a cheltuit de la bugetul local pentru finalizarea acestui proiect, în condiţiile în care lucrările executate în acest an nu au fost decontate de UE.

Citit 1543 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.