Circ şi haos politico-administrativ. Galaţiul încă NU are Consiliu Judeţean

Circ şi haos politico-administrativ. Galaţiul încă NU are Consiliu Judeţean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consilierii judeţeni ai Galaţiului s-au făcut ieri din nou de râs, după ce au reuşit "performanţa" de a se bate politic timp de zeci de minute, fără ca, în final, să fie capabili să convină asupra modului în care ar trebui să se ia act de decizia Tribunalului Galaţi şi să constituie legal forul legislativ judeţean.

După aproximativ o jumătate de oră de contre cu PSD, PNL-iştii, urmaţi de PMP-işti (în frunte cu fostul primar Marius Stan) şi independentul Dorin Butunoiu au părăsit sala, susţinând că ar fi fost nevoie ca o nouă şedinţă de constituire să fie convocată de prefectul Dorin Otrocol, nu prin dispoziţia lui Costel Fotea, preşedinte al unui consiliu care, în opinia lor, nu funcţionează legal.

"Hotărârea Tribunalului spune, fără echivoc, că acest Consiliu se declară nul, nu există. Şi nu pot să jur credinţă unui Consiliu care nu există. Aş vrea să nu uitaţi un lucru esenţial, domnilor. Când vorbim de oameni care suferă pentru că nu funcţionează Consiliul, acestea sunt efectele. Cauza o reprezintă gestul dumneavoastră, politic şi injust. Dumneavoastră aţi provocat această situaţie, de care sunteţi răspunzători. Nu încercaţi să aruncaţi pe grupul PNL, pe grupul PMP, pe Stan, pe Bran sau mai ştiu eu pe cine. Aţi jurat cu mâna pe Biblie să respectaţi Constituţia şi legile ţării şi imediat le-aţi încălcat", le-a spus Stan consilierilor PSD şi ALDE, înainte de a părăsi sala de şedinţe.

În continuare, PSD şi ALDE au votat validarea mandatului de consilier judeţean al lui Marius Stan, însă şedinţa nu s-a mai putut desfăşura, din lipsă de cvorum, astfel că aleşii nu au putut adopta o nouă hotărâre de constituire a forului legislativ judeţean. O hotărâre despre care opoziţia spune că ar fi fost ilegală, dacă ar fi fost adoptată ieri, în timp ce aleşii puterii susţin că procedura ar fi fost cea corectă.

Până când consilierii se vor "lumina" cu privire la legalitatea constituirii forului legislativ, trebuie subliniat faptul că judeţul Galaţi nu are, la mai bine de două luni de la alegeri, un Consiliu care să funcţioneze normal, din cauza liderilor politici care s-au încăpăţânat să interpreteze legea şi democraţia după bunul plac.

În procesul lui Marius Stan cu Consiliul Local, instanţa a rămas în pronunţare

Abia luni, 29 august, am putea afla dacă Marius Stan, fostul primar al Galaţiului, va câştiga în instanţă şi mandatul de consilier local, aşa cum l-a dobândit pe cel de consilier judeţean. Ieri a avut loc un nou termen în procesul pe care fostul edil l-a intentat Consiliului Local şi municipiului Galaţi, reprezentat prin primarul Ionuţ Pucheanu, pe motiv că mandatul de ales local, pe care l-a câştigat în urma alegerilor locale din 5 iunie, i-a fost invalidat prin votul consilierilor locali. Magistraţii au avut nevoie de un termen pentru a verifica hotărârea de Consiliu Local atacată de Stan şi au rămas în pronunţare pentru 29 august. (Anca Melinte)

Consiliul Judeţean Galați se va CONSTITUI DIN NOU, iar MARIUS STAN va depune JURĂMÂNTUL. Când vor intra în legalitate aleşii - CLICK AICI PENTRU DETALII

Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 6608 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.