CENTRU DE ZI pentru copiii cu AUTISM din Galaţi. Investiţie cu fonduri europene (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

CENTRU DE ZI pentru copiii cu AUTISM din Galaţi. Investiţie cu fonduri europene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu mai puţin de 40 de copii diagnosticaţi cu deficiente din spectrul autist vor beneficia de centrul de zi inaugurat ieri de primarul Ionuţ Pucheanu şi de prof. univ. dr. Aurel Nechita. Centrul de zi pentru copii cu autism, realizat cu finanţare europeană, se află pe strada Constructorilor nr. 29, în vecinătatea Şcolii Nr. 13, şi cuprinde săli de kinetoterapie, terapie de grup pentru copii, terapie individuală, cabinete de consiliere psihologica, logopedie, terapie prin joc, stimulare senzorială, terapie şi suport pentru părinţi şi consiliere parentală.

Potrivit managerului de proiect, Mihaela Alupoaei, la fel de importante pentru recuperarea cu succes a copiilor este consilierea, sprijinul şi educarea părinţilor. Tocmai de aceea, s-au realizat programe informatice la care vor avea acces atât specialiştii în lucrul cu copiii, cât şi părinţii. Mai mult, vor exista secţiuni care pot fi accesate de părinţi de pe orice calculator, având posibilitatea să vizualizeze evoluţia copilului, fişele copilului, cursuri pentru a cunoaşte, a înţelege terapia şi a continua lucrul şi în familie.

Noutatea în acest proiect sunt lecţiile şi cursurile multimedia, care-i vor ajuta pe copii atât în terapia comportamentală cât şi în cea senzorială. Aplicaţiile îi ajută pe copii să identifice animalele, anotimpurile şi chiar să-şi ia repere pentru drumul de parcurs către Centrul de zi, şi îi felicită şi aplaudă atunci când reuşesc. "Munca cu copiii, cu familiile lor este una de sisif, dar fără ea nu se poate face nimic, nu e o boală cu un tratament vindecabil, este o luptă toată viaţa, pentru a recupera cât se poate de mult!", a precizat dr. Nechita.

Conform datelor oficiale, valoarea totală proiectului este de 3.194.914 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă ar fi trebuit să fie 2.344.352 lei. Rămâne de văzut care a fost valoarea finală a investiţiei, câţi bani europeni s-au absorbit cu adevărat şi cât s-a cheltuit de la bugetul local.

Citit 8299 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.