DEPLASĂRI EXTERNE. Unde şi de ce s-au dus în străinătate autorităţile gălățene
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

DEPLASĂRI EXTERNE. Unde şi de ce s-au dus în străinătate autorităţile gălățene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Noul primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, s-a întors de la Bruxelles şi se pregăteşte de o nouă plecare, mai întâi la Salzburg, iar de acolo la Malmo. Pentru că acestea sunt, practic, primele deplasări în străinătate din mandatul noului edil, am fost curioşi să aflăm care au fost ultimele deplasări externe din mandatul încheiat al fostului primar Marius Stan. La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a pus la dispoziţie toate informaţiile legate de locul, scopul şi costurile misiunilor în străinătate.

Moscova

Singura deplasare externă a fostului primar în 2016 a fost la Moscova, în Federaţia Rusă. Potrivit Primăriei, fostul edil a participat în perioada 25-28 aprilie, în calitate de preşedinte al Clubului Internaţional al Mării Negre (IBSC), la Expoziţia Internaţională „Marea Neagră 2016” şi la negocieri în vederea oportunităţilor de afaceri. Aici a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Moscova, dar şi discuţii referitoare la obiectivele Clubului Internaţional al Mării Negre şi acţiunile viitoare care au ca scop consolidarea cooperării în afaceri, turism, dezvoltare regională. Deplasarea a costat 4.661 de lei, de la bugetul local.

Maribor

Conform datelor furnizate de Primărie, Costel Hanţă, directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe (DPFE), Irina Isac şi Carmen Bejan, consilier şi, respectiv, inspector în cadrul aceleiaşi direcţii, au fost în Slovenia, la Maribor, în perioada 28 februarie - 2 martie, la întâlnirea finală a partenerilor din proiectul Laboratoare urbane verzi. Deplasarea a costat 7.320 de lei, de la bugetul local.

Rotterdam

La Rotterdam, în Olanda, s-a dus Vasile Vlad, inspector la Direcţia Generală Infrastructură şi Lucrări Publice. Acesta a participat, în perioada 9-11 martie, la o întâlnire de lucru în vederea inspectării şi alegerii unui număr de 25 de autobuze second hand, pentru achiziţie. Reprezentantul Primăriei a monitorizat numărul de kilometri parcurşi de autobuze, starea tehnico-funcţională şi aspectul estetic al autobuzelor, bugetul local suportând costuri de 2.755 de lei.

De două ori Viena

Reprezentanţii Primăriei au ajuns de două ori la Viena. Ovidiu Costea, consilier DPFE a fost în Austria, la Viena, în perioada 12-15 aprilie, unde a participat la cea de-a doua întâlnire transnaţională de pregătire a proiectului „Danube-Black Sea Gateway Region”. Deplasarea a costat 2.839 de lei, de la bugetul local.

Daniel Stadoleanu, directorul Direcţiei de Buget Finanţe, Costel Hanţă, Ovidiu Costea şi George Bectaş, inspector la Biroul Parteneriat Public Privat, au fost la Viena, în perioada 24 - 26 aprilie, la o întâlnire de coordonare şi progres în cadrul proiectului de Reabilitare a Infrastructurii Urbane cu finanţare din împrumutul BERD.

Discuţiile au vizat caietului de sarcini privind achiziţia a 14 troleibuze şi instalarea în reţeaua de transport în comun a sistemului automat de colectare a taxei de călătorie. Costurile au fost de 2.411 de lei de la bugetul local, cazarea şi transportul fiind suportate de partenerul austriac.

Citit 2358 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2016 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.