Primăria Galați, nevoită să scadă preţul VILEI de la Călimăneşti. Care este MOTIVUL

Primăria Galați, nevoită să scadă preţul VILEI de la Călimăneşti. Care este MOTIVUL
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vila a fost dată în funcţiune în anul 1927 şi în prezent este nefuncţională


Pentru că nu a reuşit, în cele două licitaţii publice cu strigare, organizate până acum, să găsească vreun cumpărător pentru „Vila Bucegi” de la Călimăneşti, judeţul Vâlcea, Primăria municipiului Galaţi se pregăteşte să diminueze preţul de vânzare. Pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre care modifică hotărârea adoptată în 2014 privind aprobarea vânzarea. Astfel, de la 213.000 de euro, cât fusese stabilit, preţul ar putea scădea, în urma noii evaluări, la 99.000 de euro.

Documentaţia proiectului reaminteşte că vila, cu parter şi două etaje, cu o suprafaţă construită de 287,24 mp la sol, a fost dată în funcţiune în anul 1927 şi în prezent este nefuncţională. Conform documentaţiei de carte tehnică, imobilul se află într-o stare avansată de degradare datorită lipsei utilizării şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare, motiv pentru care în anul 2010 Primăria a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Construcţii Vâlcea, iar Primăria Călimăneşti a sesizat în mai multe rânduri municipalitatea gălăţeană despre starea tehnică necorespunzătoare a imobilului.

Mai mult, anual se cheltuiesc din bugetul local sume de bani pentru asigurarea pazei imobilului.

La prima licitaţie organizată în data de 3 iunie 2016 nu s-a depus nicio ofertă şi nici la a doua, pe 17 iunie nu s-au depus oferte. Conform caietului de sarcini, dacă nici la a doua licitaţie imobilul nu a fost adjudecat, se va relua procedura după elaborarea unui nou raport de evaluare care va fi supus aprobării CL. Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu vânzarea la noul preţ şi dacă se va găsi un cumpărător.

Citit 5311 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2016 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.