Senatorii gălăţeni care au pus umărul la ”Ordonanţa plagiatelor” | O nouă decizie controversată a parlamentarilor

Senatorii gălăţeni care au pus umărul la ”Ordonanţa plagiatelor” | O nouă decizie controversată a parlamentarilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţenii Ionel Daniel Butunoi (PSD), Nicolae Marin (PSD) şi Gheorghe Saghian (PRU) sunt trei dintre cei 90 de senatori care au votat, luni seară, controversata „ordonanţă a plagiatelor”, o lege prin care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este scos practic din circuitul analizei tezelor de doctorat, acordându-se în schimb autonomie mult sporită universităţilor.

Conform modificărilor aduse Legii educaţiei, în viitor universităţile sunt cele care se vor pronunţa cu privire la plagiat, în cazul unor sesizări, iar CNATDCU doar va aviza verdictul. Senatorii au respins astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, care a criticat votul acestora. „Decizia Senatului riscă să afecteze verificarea imparţială a acuzaţiilor de plagiat. Este cel puţin suspectă graba cu care s-a acţionat pentru modificarea Legii educaţiei", a comentat şeful statului.

În şedinţa Senatului, Guvernul a afirmat că "modificările introduse, deşi declarativ au ca scop descentralizarea deciziei privind titlul de doctor, în realitate riscă să submineze calitatea învăţământului superior din România".

Singurul senator gălăţean care a votat împotriva acestor modificări legislative este liberalul Paul Ichim, conform votului electronic publicat pe site-ul Senatului. Eugen Durbacă (ALDE) nu figurează printre participanţii la şedinţă.

Citit 1787 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2016 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.