Neştiinţă, obrăznicie sau manipulare? Cum îşi arogă conducerea CALORGAL meritele altora
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Neştiinţă, obrăznicie sau manipulare? Cum îşi arogă conducerea CALORGAL meritele altora
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Lipsa agentului termic din casele gălăţenilor a stârnit dispute în şedinţa Comisiei de Dialog Social, care s-a desfăşurat, ieri, la Prefectură. O şedinţă surdă, am putea să-i spunem, dacă ţinem cont de faptul că cei care şi-au expus diverse puncte de vedere puteau fi auziţi doar de către cei aflaţi în imediata apropiere, întrucât microfoanele „păstorite” de CJ, şi instalate în Sala Mare a Prefecturii, au dispărut, coincidenţă sau nu, imediat după înlocuirea din funcţia de prefect a lui Dorin Otrocol.

Întrucât „Viaţa liberă” şi-a informat, încă de săptămâna trecută, cititorii cu privire la perioada estimată pentru furnizarea de căldură în sistem centralizat, nu ne vom opri la discuţiile în contradictoriu pe această temă, ci la declaraţiile şefului Calorgal, care, din neştiinţă, „băşcălie” sau manipulare, şi-a arogat meritele pentru faptul că, în spitalele gălăţene, bolnavii nu tremură de frig în saloane sau pe holuri, aşa cum se întâmplă cu gălăţenii care locuiesc în zecile de mii de apartamente dependente de căldura furnizată de autorităţi.

„Vă spun că în ceea ce priveşte unităţi de învăţământ, spitale (!), şcoli, grădiniţe, prin prisma contractului de furnizare apă caldă, la momentul actual, au căldură. Nu am agentul termic la 80 de grade Celsius, îl am la 60, că aşa este contractul, dar dacă nu sunt temperaturi negative, sub 0 grade, facem faţă, le încălzeşte”, le-a spus celor prezenţi directorul Calorgal, Marian Alexandru. Cum nimeni nu l-a contrazis, directorul Calorgal a plusat: „Apropo, că aţi fost în spital, domnule Tiber (Gheorghe Tiber, lider de sindicat - n.r.), era cald?”. Cum răspunsul a fost afirmativ, directorul Calorgal a comentat, râzând: „Păi, şi atunci?”. Întrebat fiind ce spitale mai depind de căldura furnizată în sistem centralizat, directorul Calorgal ne-a declarat: „sunt spitale care sunt alimentate de la Calorgal”.

O simplă verificare telefonică ne-a confirmat, însă, că spitalele din subordinea Consiliului Judeţean (printre care se numără şi Spitalul de Urgenţă), precum şi cele aflate în subordinea municipalităţii au centrale proprii, iar meritele pentru faptul că bolnavii beneficiază de căldură în această perioadă nu sunt sub nicio formă ale conducerii Calorgal.

Declaraţii contradictorii | Primăria Galați crede că vom avea CĂLDURĂ din 1 noiembrie, CET - mai târziu

Gălăţenii NU vor avea CĂLDURĂ la 1 noiembrie. IATĂ care este TERMENUL avansat de autorităţi

Citit 4628 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.