ALEGERI PREZIDENȚIALE peste Prut | Secţie de votare la Galaţi pentru cetăţenii Republicii Moldova

ALEGERI PREZIDENȚIALE peste Prut | Secţie de votare la Galaţi pentru cetăţenii Republicii Moldova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova va avea loc scrutinul pentru alegerea preşedintelui. Cetăţenii de pe celălalt mal al Prutului care se află în Galaţi îşi pot exercita dreptul de vot la secţia de votare ce va fi înfiinţată în holul Universităţii "Dunărea de Jos". Votarea candidatului la funcţia de preţşdinte se va efectua doar duminică, între orele 7.00 şi 21.00, program valabil pentru toate secţiile de votare deschise pe teritoriul României.

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora informează că cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în România vor putea vota în baza următoarelor acte: - paşaport al cetăţeanului Republicii Moldova valabil; - paşaport al cetăţeanului Republicii Moldova cu termen de valabilitate expirat, dar care conţine cod numeric personal; - livret de marinar. Nu este permisă votarea în baza buletinului de identitate pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în ziua scrutinului în România.

Menţionăm că la Universitatea "Dunărea de Jos" îşi fac studiile aproximativ 900 de studenţi basarabeni cu drept de vot. Anul acesta este pentru prima dată, după anul 2000, când preşedintele va fi ales direct de către popor. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, vor fi deschise secţii de votare în zece oraşe din România.

Citit 1249 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.