Pierderi şi risc de infecţie | Conductele "antice" de la Judeţean vor fi înlocuite

Pierderi şi risc de infecţie | Conductele "antice" de la Judeţean vor fi înlocuite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conductele de la Spitalul Judeţean, vechi de zeci de ani, depăşite din punct de vedere tehnic şi cu durata de viaţă expirată, vor fi, în sfârşit, înlocuite. Consiliul Judeţean Galaţi va investi aproximativ 10 milioane de lei în noua reţea de magistrale şi conducte a spitalului, potrivit preşedintelui instituţiei, Costel Fotea, care a precizat că unitatea sanitară, cea mai mare din judeţul Galaţi, se confruntă cu pierderi masive de apă din cauza instalaţiei vechi şi deteriorate. Mai mult, în cazul în care acestea nu vor fi schimbate, la subsolul spitalului riscă să apară chiar focare de infecţie, în cazul în care s-ar produce avarii la reţeaua care transportă apele uzate.

În şedinţa ordinară de marţi, aleşii judeţeni au aprobat proiectul tehnic şi detaliile de execuţie pentru înlocuirea conductelor purtătoare de fluide, iar contractul de lucrări urmează să fie scos la licitaţie şi atribuit unei societăţi, în primul trimestru al anului viitor, cel mai probabil. „Spitalul are peste 47 de ani de când este construit şi vă daţi seama că toată reţeaua de fluide este veche. În momentul de faţă, avem probleme la subsolul spitalului, sunt pierderi mari atât de apă, pot apărea tot felul de avarii la conductele care transportă apa menajeră, apa uzată şi se poate transforma într-un focar de infecţie. Acest proiect vine şi completează ceea ce s-a făcut prin reparaţiile capitale - s-au schimbat multe din conductele de fluide, iar acum venim şi schimbăm tot, inclusiv magistralele de la subsol. Proiectul prevede înlocuirea a mai bine de jumătate dintre conducte, pentru că este vorba despre subsolul Spitalului Judeţean şi acolo este reţeaua mare. Iniţial, proiectul a plecat de la suma de 17 milioane de lei, dar pentru că s-au mai făcut reparaţii capitale ale unor secţii şi, cu această ocazie, s-au schimbat o serie de conducte, valoarea a fost diminuată şi a ajuns, în momentul de faţă, la 10 milioane de lei. Este un proiect foarte important, de necesitate urgentă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Costel Fotea a adăugat că, la finele lunii decembrie, vor fi finalizate lucrările de înlocuire a instalaţiei electrice a Spitalului Judeţean, de asemenea subdimensionată şi veche, motiv pentru care, în repetate rânduri, unitatea sanitară s-a confruntat cu avarii, care au blocat, de mai multe ori, activitatea medicilor, fiind nevoie, la un moment dat, ca intervenţiile chirurgicale să fie amânate. „Acest proiect este de 2,1 milioane de lei. A plecat de la o valoare de proiectare de peste 3,6 milioane de lei şi, în urma licitaţiei deschise, a ajuns la 2,1 milioane de lei”, a precizat Fotea.

Citit 1402 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.