Zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare au demisionat

Zeci de preşedinţi ai secţiilor de votare au demisionat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Zeci de secţii de votare din municipiile Galaţi, Tecuci, dar şi din câteva comune din judeţ au rămas fără preşedinţi sau locţiitori, după ce aceştia şi-au depus demisia. Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi dau asigurări însă că procesul electoral nu va avea de suferit în ziua alegerilor, întrucât Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a avut grijă să desemneze, prin tragere la sorţi computerizată, noi preşedinţi şi locţiitori, dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali.

Până ieri la prânz, BEC Galaţi acceptase demisiile a 46 de preşedinţi sau locţiitori de secţii de votare, zece - pe data de 28 noiembrie, 17 - pe 29 noiembrie, opt - pe 5 decembrie şi 11 - pe data de 7 decembrie. Mulţi dintre aceştia au demisionat din cauză că sunt plecaţi din ţară, dar şi pentru că se confruntă cu probleme de sănătate. Au fost însă şi situaţii în care preşedinţii şi locţiitorii au fost obligaţi să renunţe la această calitate, întrucât fuseseră desemnaţi de formaţiuni politice să le reprezinte în secţiile de votare.

La fel ca la alegerile locale din data de 5 iunie, în judeţul nostru vor funcţiona 436 de secţii de votare, dintre care 176 în municipiul Galaţi.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia primesc câte o indemnizaţie de 150 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de cinci zile.

Citit 9151 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.