Primul loc în topul SANCȚIUNILOR - Primăria Tecuci, amendată pentru achiziţiile fostului edil

Primul loc în topul SANCȚIUNILOR - Primăria Tecuci, amendată pentru achiziţiile fostului edil
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria Tecuci a încheiat anul 2016 pe primul loc într-un clasament deloc onorant: topul amenzilor aplicate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Municipalitatea tecuceană a fost sancţionată cu 200.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice. Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră de Primăria Tecuci, nu a fost vorba de o amendă, ci de patru, în valoare de câte 50.000 de lei fiecare, aplicate în mandatul fostului primar, Daniel Gerhardt Ţuchel.

O amendă a fost aplicată pentru lucrările în valoare de 203.795 de lei, fragmentate în mai multe contracte, executate în Parcul Central „Al. I. Cuza”. Două amenzi s-au dat pentru contractele de iluminat festiv din 2013, în valoare de totală de 383.754 de lei, şi, respectiv, din 2014, în valoare totală de 413.103 lei. Pentru lucrările de renovare a trei imobile - sediul PNL, cel în care ar fi trebuit să se mute biroul  primarului şi clădirea Primăriei - fragmentate în contracte de 828.360 lei, tecucenii s-au mai „căptuşit” cu o amendă.

Ce spun autorităţile tecucene

Conform actualei administraţii, din cei 200.000 de lei, fostul primar a achitat, în 48 de ore, jumătate, adică 100.000 de lei. Daniel Gerhardt Ţuchel nu-şi mai aminteşte clar ce şi cum: „În urma miilor de reclamaţii pe care le-am avut, sigur că am avut parte şi de controale de la ANAP, pentru că, pe perioada mandatului meu, dacă cumpăram mătură sau detergent, eram reclamat de adversarii politici care conduc astăzi Tecuciul. Sigur că s-au aplicat o serie de contravenţii. Nu mai ţin minte ce s-a întâmplat. ANAP a considerat că dacă am cumpărat bănci în parcul public am făcut o splitare şi trebuie să dea amendă. Au dat amendă, am achitat-o şi am închis discuţia!”.

Actuala administraţie publică locală spune că "va recupera prejudiciul, îndreptându-se cu acţiuni în justiţie către cei responsabili care au făcut achiziţii neconforme şi ilegale, pentru care s-a dispus măsura contravenţiei".

Citit 3290 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.