AFACERI IMOBILIARE | Ce terenuri din proprietatea orașului Galați au vândut aleşii locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

AFACERI IMOBILIARE | Ce terenuri din proprietatea orașului Galați au vândut aleşii locali
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 107.700 de euro va încasa Primăria Galaţi din vânzarea a cinci terenuri, proprietate privată a oraşului, situate sub construcţii. Transferurile au fost votate în decembrie 2016 de aleşii locali şi vor fi perfectate anul acesta. Pe lista cumpărătorilor se află şi un fost candidat UNPR la Consiliul Local, care va deveni proprietar al terenului de sub Restaurantul "Bel Ami".

Cea mai mare dintre suprafeţele care vor fi vândute măsoară 387 mp şi se află pe strada Enăchiţă Văcărescu nr. 2. Potrivit documentelor votate de aleşi, SC Hamer Prest SRL, care l-a deţinut, până acum, cu chirie, va plăti pentru achiziţie 126 euro/mp, fără TVA, adică un total de 48.775 euro fără TVA.

Cu 129,92 euro/mp fără TVA, adică un total de 37.804 euro fără TVA, va fi vândută firmei Getica SRL suprafaţa de 290,98 mp, situată pe strada Strungarilor nr. 4B. Potrivit documentelor, solicitarea de cumpărare a terenului reprezentând cota indiviză construcţiei proprietatea societăţii a fost făcută de reprezentantul societăţii, Sava Munteanu, care, potrivit declaraţiilor de avere şi interese, a fost candidat UNPR la Consiliul Local şi este membru în Consiliul de Administraţie al SC Transurb. Sava Munteanu ne-a declarat, într-o precizare trimisă pe adresa redacţiei, că solicitarea sa de cumpărare a terenului din strada Strungarilor nr. 4B zace în Primărie din anul 2007 (nr. de înregistrare 6057/07.02.2007), iar de atunci a făcut eforturi considerabile să demonstreze instituţiei că terenul cu pricina îi aparţine. Terenul, se află, după cum ne-a confirmat şi Primăria, sub Restaurantul "Bel Ami".

În vecinătatea restaurantului, adică tot pe strada Strungarilor nr. 4B se află şi suprafaţa de 52,76 mp, cotă indiviză, care va fi vândută SC Jackpot SRL, care a făcut cererea prin reprezentantul legal Marius Dimachi. Preţul pe care îl va plăti firma este de 129,92 euro/mp fără TVA, adică 6.855 de euro fără TVA.

Casă pe două străzi

Două terenuri, unul de 52 mp pe Democraţiei nr. 39 şi altul de 51 mp pe strada Zânelor nr. 16, vor fi vândute cu acelaşi preţ, câte 139 de euro/mp fără TVA, aceluiaşi gălăţean, Gheorghe Vâlcu. Potrivit documentelor, acesta a solicitat încă din 2011 cumpărarea celor două suprafeţe, una concesionată, cealaltă închiriată, pe care a fost edificată o construcţie cu destinaţia de extindere locuinţă.

Citit 5332 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.