Deşi unii asistaţi vin cu taxiul... | ABONAMENTE GRATUITE de transport pentru beneficiarii Cantinei Sociale

Deşi unii asistaţi vin cu taxiul... | ABONAMENTE GRATUITE de transport pentru beneficiarii Cantinei Sociale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Suportarea de la bugetul local a costului abonamentelor lunare de transport local, pe o linie, pentru 50 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social Galaţi a stârnit dispute la şedinţa Consiliului Local. Consiliera PMP Oana Iurescu a atras atenţia că există „sărmani” care vin cu taxiul la Cantină.

A urmat o replică dură din partea viceprimarului UNPR, Picu Apostol Roman, fost director la Cantină, care a precizat că toţi asistaţii trec prin anchete sociale din şase în şase luni! Şi că anchetele au scos la iveală că unii asistaţi locuiesc în zonele limitrofe şi nu-şi permit transportul până la Cantină.

Disputa a fost tranşată de primarul Ionuţ Pucheanu: „Ştim cu toţii că se practică venitul cu taxiul la Cantina de Ajutor Social. Asta nu însemnă că, la controalele pe care colegii din Primărie le realizează, oamenii aceia nu se califică din punct de vedere legal! Că au venituri "extracuriculare", să le spunem aşa, este o problemă pe care nu noi, cei de la Primărie, o putem verifica sau o putem limita, ci alte instituţii. Sunt cazuri izolate, nu e o chestie de practică generală”.

Citit 3183 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.