Care este stadiul lucrărilor la NOUL SEDIU al PRIMĂRIEI Galați | DATE OFICIALE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Care este stadiul lucrărilor la NOUL SEDIU al PRIMĂRIEI Galați | DATE OFICIALE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Printr-o informare transmisă de Biroul său de Presă, Primăria municipiului Galaţi anunţă că lucrările la noul sediu al administraţiei locale – fosta Sală a Aplaudacilor de lângă Palatul Prefecturii - continuă, şi că stadiul investiţiei este unu destul de avansat.

„Suprastructura clădirii este aproape terminată, însă constructorul mai are de lucru în privința finisajelor, partea ce ține de arhitectură fiind realizată în proporție de 45 la sută. Branșamentul la gaz este finalizat, la fel și cel pentru apă, iar branșamentul pentru canalizare este realizat în proporție de 50 la sută. Lucrările la instalațiile electrice interioare sunt făcute în proporție de 70 la sută”, precizează Primăria. 

Termen prelungit

Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, termenul de finalizare pentru lucrările la această clădire a fost luna decembrie a anului 2016, însă a fost semnat un act adițional de prelungire care este valabil până la 31mai 2017. Totodată, a fost lansată o licitaţie pentru achiziţia de mobilier necesar noului sediu.

„Acest proiect a fost demarat în luna august a anului 2015 de fosta administrație a orașului și va fi finalizat în primăvara acestui an. Așa cum am precizat și în alte situații, proiectele bune pentru orașul nostru vor fi continuate câtă vreme aduc valoare în viaţa cetăţenilor şi nu sunt interesat să le abandonăm. Este un proiect amplu, făcut după toate standardele în vigoare, astfel încât oamenii care vor ajunge aici să aibă parte de un spațiu decent şi primitor, pentru rezolvarea chestiunilor ce țin de administrația publică locală. De asemenea consider că este un proiect necesar pentru comunitatea noastră câtă vreme pentru actualul sediu, de ani buni, plătim chirie către proprietar”, afirmăm într-o postare pe pagina oficială de Facebook, primarul Ionuţ Pucheanu. 

Investiţie majoră

Reamintim, suma plătită deja de la bugetul local pentru construcţia noii Primăriei este de 19.344.893 de lei. Lucrările sunt executate de SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - ForentisInject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi.

Citit 5412 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.