Continuă ordonanţele de urgenţă. Câţi români beneficiază de noile MĂSURI de guvernare

Continuă ordonanţele de urgenţă. Câţi români beneficiază de noile MĂSURI de guvernare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Muncii, Lia Vasilescu, a precizat, sâmbătă, că Guvernul va adopta în şedinţa de săptămâna viitoare Ordonanţa privind ajutorul de chirie pentru persoanele care îşi schimbă locul de muncă în altă localitate, ea arătând că în acest moment ordonanţa este în lucru la minister. 

Una dintre dorinţele noului Guvern, în frunte cu ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, este emiterea unei ordonanţe de urgenţă în următoarea şedinţă de executiv. "Da. Lucrăm la ordonanţă. Săptămâna viitoare o aprobăm în şedinţa de Guvern", a precizat ministrul Muncii pe pagina personală de Facebook, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la acordarea ajutorului de chirie pentru cei care îşi schimbă locul de munca în altă localitate, dacă se mai acordă şi de când. 

Majorări pentru milioane de români

"Având în vedere faptul că în spaţiul public au apărut mai multe date nereale privind numărul de beneficiari ai ordonanţelor de urgenţă aprobate de Guvernul României în ultimele şedinţe, se impun câteva precizări. Numărul de salariaţi din administraţia publică ce beneficiază de creşterea cu 20 la sută a salariilor este de 131 995 persoane", a mai adăugat Lia Vasilescu. 

În acelaşi timp, noul ministru al muncii a precizat şi câţi salariaţi vor beneficia de creşterea salariului minim la 1.450 de lei, începând cu 1 februarie, în speţă 1.269.259. "Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea plăţii CASS este 2.252.562. Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea impozitării pensiilor mai mici de 2.000 lei este 1.227.018. Numărul studenţilor care beneficiază de transport gratuit pe CFR, de la 1 februarie, este 452.609. Numărul de studenţi care beneficiază de creşterea alocării la 201 de lei/student este de 46.416", a mai spus fostul primar al Craiovei.

Finanţarea nu este o problemă

"Vestea bună de la Ministerul de Finanţe este că toate măsurile prevăzute în Programul de Guvernare vor fi finanţate, iar la negocierile cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, de ieri (vineri - n.r), nu s-a pus problema problema ca vreuna dintre aceste categorii sociale să nu beneficieze de creşterile aprobate de guvern. Promisiunile din campanie vor fi respectate!", a conchis Lia Olguţa Vasilescu.

Citit 4398 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2017 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.