Contracte pe BANI PUBLICI | Cine câştigă de pe urma televizării şedinţelor aleşilor

Contracte pe BANI PUBLICI | Cine câştigă de pe urma televizării şedinţelor aleşilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a scos la bătaie un contract de 112.500 de lei fără TVA (7.500 de lei pe lună timp de 15 luni) pentru difuzarea la televizor a şedinţelor Consiliului Local (CL). Consiliul Judeţean (CJ) încă nu a hotărât cum va asigura vizibilitatea tv a întrunirilor. "Deocamdată, nu am încheiat un nou contract pentru difuzarea şedinţelor Consiliului Judeţean. Nu avem în discuţie subiectul, la acest moment", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Cert este că, în 2016, o singură firmă, Paf Media SRL, a beneficiat, prin atribuire directă, de contractele pentru transmiterea întrunirilor aleşilor locali şi judeţeni.

Este pentru prima oară când Primăria Galaţi deschide uşa televiziunilor gălăţene interesate să transmită pe bani publici şedinţele Consiliului Local. Şi spunem asta pentru că, de pildă, o televiziune gălăţeană a transmis gratuit, în cursul anului 2016, fiecare întrunire în plen a aleşilor locali şi judeţeni.

Primăria vrea audienţă maximă

Primăria a aşteptat, până ieri la prânz, ofertele la contractul cu o valoare estimată de 112.500 de lei, de transmitere a înregistrării şedinţelor CL, care va fi încheiat pentru anul 2017, cu posibilitate de prelungire cu trei luni în 2018. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

„Toate şedinţele CL, indiferent de numărul acestora - ordinare, extraordinare şi de îndată - se realizează integral pe suport video digital, înregistrarea integrală difuzându-se în aceeaşi zi în care a avut loc şedinţa, sub forma unei emisiuni, şi se va redifuza în zilele următoare, minim o dată, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00. Dacă lucrările şedinţei se încheie după ora 16,30, prestatorul se obligă să difuzeze înregistrarea şedinţei atât în ziua lucrărilor, în intervalul orar de maximă audienţă 18,00 - 22,00, cât şi a doua zi, în acelaşi interval orar de maximă audienţă”, se arată în caietul de sarcini publicat pe portalul Primăriei.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice Primăria impune o serie de condiţii obligatorii. Astfel, în afară de studio propriu de producţie dotat cu aparatură tehnică adecvată, grilă de programe care să acopere toate domeniile de activitate, decizie de autorizare audiovizuală, Primăria cere ca "prestatorul să nu fi fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului".

Atribuiri directe

Până acum, televizarea şedinţelor CL şi CJ s-a făcut prin atribuire directă. Astfel, în 2016, Primăria a oferit SC Paf Media SRL două contracte semestriale, în valoare de 7.500 de lei pe lună fără TVA, pentru transmiterea şedinţelor CL. În mai 2016, Consiliul Judeţean Galaţi a atribuit direct „Difuzarea şi redifuzarea şedinţelor ordinare ale CJ şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la un post de televiziune” firmei Paf Media SRL, contract pe opt luni în valoare de 59.600 de lei fără TVA.

Abonată la contracte de imagine

Potrivit datelor furnizate la solicitarea noastră de către Consiliul Judeţean Galaţi (CJG), firma Paf Media SRL a beneficiat de o salbă de contracte directe de imagine.

În iunie 2014, CJ Galaţi a atribuit „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” firmei Paf Media SRL, o achiziţie directă pentru şapte luni, în valoare de 37.800 de lei.

În decembrie 2014, CJ a făcut un act adiţional şi a prelungit contractul cu încă trei luni firmei Paf Media SRL, contra sumei de 16.200 de lei.

În aprilie 2015, „Difuzarea în direct şi în reluare a şedinţelor CJG şi a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galaţi” a fost acordată din nou firmei Paf Media SRL, prin achiziţie directă pe nouă luni, în valoare de 67.500 lei. Iar în decembrie 2015, prin act adiţional, contractul a fost prelungit încă patru luni, contra sumei de 30.000 de lei.

A cui este firma Paf Media SRL

Aşa cum aţi mai citit în ziarul "Viaţa liberă", firma Paf Media SRL îi are ca asociaţi pe soţia şi fiul fostului deputat PSD Florin Pâslaru, Valerica şi Alexandru Florin Pâslaru, cel din urmă fiind şi administrator. Firma îşi are sediul în vila pe care fostul parlamentar i-a donat-o feciorului. Fecior pe care l-a şi angajat la cabinetul parlamentar, plătindu-l cu bani publici, motiv pentru care a fost condamnat, anul trecut, la şase luni de închisoare fără executare.

Citit 2605 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.