Construcţia ANL-urilor din Tg. Bujor va fi RELUATĂ
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Construcţia ANL-urilor din Tg. Bujor va fi RELUATĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

A fost nevoie de o a doua licitaţie pentru stabilirea constructorului şi de patru ani care au trecut aproape degeaba, pentru ca lucrările la blocurile ANL din oraşul Tg. Bujor să fie reluate. Cele 36 de apartamente ar fi trebuit să fie gata încă de acum trei ani.

Lucrările la blocurile ANL din Tg. Bujor au început în 2012 şi nu ar fi trebuit să dureze mai mult de doi ani. Suntem în 2017, deci cinci ani mai târziu, iar minicartierul ANL, care prevede 36 de apartamente, este format din scheletul unui singur bloc început şi, în spatele lui, gropile săpate pentru celelalte două fundaţii. Vestea bună este că, în ianuarie, la Bucureşti a avut loc o nouă licitaţie, după ce contractul cu vechiul constructor, Vila Tecuci, a fost reziliat. Se pare, deci, că lucrările vor reîncepe în curând.

„Pe 10 ianuarie a fost licitaţie la ANL Bucureşti, după ce proiectul a fost reactualizat, scăzându-se ceea ce este deja realizat. Am sunat imediat după licitaţie la Bucureşti, dar încă erau în faza analizării dosarelor. Cu siguranţă, însă, vom avea un constructor la Tg.Bujor, care să continue aceste ANL-uri. Pentru că 36 de apartamente sunt necesare aici şi putem să mai mişcăm un pic lucrurile dacă am avea spaţii de cazare adecvate şi pentru specialişti, şi pentru tinerii care ar putea beneficia, conform legii, de aceste apartamente. Sunt trei blocuri în proiect, cu 36 de apartamente. La ora actuală, un singur bloc este început şi sunt două gropi săpate, unde sunt pernele de balast puse. Dacă a doua licitaţie a avut loc în ianuarie şi bănuiesc că cei de la ANL au finanţarea asigurată, mă gândesc că nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani până când blocurile să fie gata”, ne-a declarat primarul oraşului Tg. Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Primarul Laurenţiu Gîdei speră ca blocurile ANL să fie gata în cel mult doi ani

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

La ora actuală, Primăria Tg. Bujor nu este implicată financiar în proiectul ANL, dar va fi, la final. „Pentru că noi va trebui să facem sistematizarea pe orizontală: căi de acces, inclusiv racorduri la apă, la energie etc.”, ne-a spus Laurenţiu Gîdei.

Conform reprezentanţilor ANL Bucureşti, lucrarea de reluare a construcţiei celor trei blocuri din Tg.Bujor a fost atribuită. Urmează doar prinderea lucrărilor în bugetul pe anul 2017.

„Vila” şi blocurile ANL, o dragoste imposibilă

Istoria comună a constructorului Vila Tecuci şi a blocurilor ANL din Tîrgu Bujor nu a fost una cu happy-end. După ce a început lucrările, acum cinci ani, firma tecuceană şi-a dat seama că lucrarea nu mai este rentabilă, aşa că le-a continuat în pas de melc, ulterior acestea fiind abandonate cu totul.

„În 2012, au început repede să facă treabă, dar proastă. Ulterior, discutând cu constructorul (Vila Tecuci), cu dirigintele de şantier, am constatat că nu erau mulţumiţi de preţul cu care câştigaseră lucrarea, pentru că între timp se modificase TVA şi aşa mai departe. ANL Bucureşti bugeta lucrările în fiecare an, numai constructorul nu înainta cu lucrările. În 2015 am făcut o adresă la ANL Bucureşti şi a doua zi a venit directorul mare aici. I-am prezentat situaţia, nu eram mulţumiţi nici de forma în care începuseră lucrarea - cât de dreaptă, cât de estetică era - iar ANL a hotărât rezilierea contractului pe care îl avea cu Vila. Acest lucru s-a petrecut foarte greu, pentru că, din punct de vedere juridic, este cumplit… asta este legislaţia la noi”, ne-a spus primarul Laurenţiu Gîdei.

Citit 4421 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.