GOSPODĂRIRE URBANĂ va cumpăra 70.000 de panseluţe de lux. O floare - cam cât un bilet de autobuz

GOSPODĂRIRE URBANĂ va cumpăra 70.000 de panseluţe de lux. O floare - cam cât un bilet de autobuz
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În ultimul document SEAP publicat de primărie, societatea Gospodărire Urbană apare cu o licitaţie ceva mai ciudată. Practic, la preţul maxim de 94.500 lei, Gospodărire Urbană va cumpăra flori numite Viola wittrockiana, ceea ce în limbaj popular înseamnă... panseluţe! 

Curioşi să aflăm de ce va fi plătită o sumă atât de mare pe nişte panseluţe şi, mai ales, de ce nu pot fi produse în serele proprii, i-am contactat pe reprezentanţii societăţii şi am cerut explicaţii. "Într-adevăr, există o licitaţie pentru achiziţionarea de panseluţe. Nu le putem livra din serele noastre, pentru că este vorba despre o cantitate destul de mare, 70.000 de bucăţi, şi serele pe care le avem nu pot produce atât. E drept că preţul maxim este de 94.500 lei, dar vom accepta oferta cea mai mică", ne-a explicat Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al Gospodărire Urbană.

Cât de bun este preţul

În încercarea de a afla dacă suma de 94.500 de lei pentru 70.000 de panseluţe este una convenabilă, am mers în mai multe florării din oraş şi am întrebat cât costă, la ei, panseluţele. "La furnizorul cu care lucrăm noi, preţurile variază în funcţie de cantitatea comandată, între 1,5 lei şi 2 lei per ghiveci. Nu vă imaginaţi că este un ghiveci mare, dar are cam patru fire", ne-a explicat un vânzător din flori. Pe internet, preţurile sunt chiar mai mici, dat fiind că există posibilitatea de comandă direct de la producător, fără alte costuri. Astfel, un ghiveci de panseluţe poate fi achiziţionat chiar şi cu 1 leu, ceea ce înseamnă că, în medie, o panseluţă costă între 0,3 şi 0,5 lei.

Prin comparaţie, preţul maxim pentru care poate fi achiziţionată o panseluţă de către Gospodărire Urbană este de 1,35 lei, adică aproape cât un bilet de autobuz. Şi, dacă ne gândim că ghivecele mari de flori din oraş au, tot în medie, între 50 şi 100 de panseluţe, cu noile flori achiziţionate ar trebui să vedem câteva mii de astfel de ornamente stradale în primăvară.

"Nu putem livra florile din serele noastre, pentru că este vorba despre o cantitate destul de mare", a declarat Daniela Stroia, purtător de cuvânt Gospodărire Urbană.

Citit 5229 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.