Poate de data asta va fi cu noroc. PRIMĂRIA Galați a scos din nou la licitaţie PLAJA DUNĂREA

Poate de data asta va fi cu noroc. PRIMĂRIA Galați a scos din nou la licitaţie PLAJA DUNĂREA
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria municipiului Galaţi încearcă din nou să găsească un investitor în stare să transforme Plaja Dunărea, cu bazinele închise încă din august 2014, în mult-promisul aqualand. Numai că gălăţenii se scaldă în promisiuni din 2014, de când bazinul a fost închis, iar în 2015 licitaţiile Primăriei pentru concesionarea Plajei au eşuat.

„Aşteptăm răspunsul unui investitor extrem de interesat şi potent. Nu mă puneţi să vă dau numele, pentru că ţine de un gentlemen's agreement. Dacă răspunsul va fi afirmativ, că el va investi, atunci vorbim de un proiect care ar dura doi ani. Atunci, atenţia noastră se va axa pe refacerea cât mai rapidă a Bazinului olimpic. Dacă va pica înţelegerea, vom aloca bani de urgenţă şi măcar unul dintre cele două bazine de la Plaja "Dunărea" va fi refăcut”, declara, în decembrie 2016, primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu. Cel mai probabil răspunsul a fost afirmativ dacă avem în vedere că Primăria Galaţi organizează din nou licitaţie publică pentru concesionarea pe 49 de ani a terenului şi imobilelor de la Plaja Dunărea, pe baza caietului de sarcini care a fost aprobat în iunie 2015, în mandatul trecut. Este vorba despre terenul cu destinaţia plajă, în suprafaţă de 53.926 mp, şi a unor construcţii cu suprafaţa desfăşurată de 6.529 mp, în vederea desfăşurării activităţilor specifice zonei de agrement.

Optimism

„Ştiu că unul dintre cele mai aşteptate proiecte pentru Galaţi este cel legat de Plaja Dunărea. Până pe data de 8 martie aşteptăm ofertele investitorilor care doresc să transforme această zonă într-un loc de petrecere a timpului liber la standardele secolului în care trăim. Pe data de 14 martie va avea loc o licitaţie publică unde cele mai bune şi mai ambiţioase planuri vor avea câştig. Gălăţenii au tot dreptul şi merită să aibă o plajă publică modernă, accesibilă tuturor”, a scris, ieri, primarul pe pagina sa de Facebook.

Numai că Galaţiul a mai avut parte de licitaţii de concesionare a Plajei Dunărea şi în 2015, din păcate, eşuate. „De data asta, sperăm că va fi cu sorţi de izbândă. Avem doritori şi sper din tot sufletul să ne mişcăm”, ne-a asigurat edilul. Printre obligaţiile investitorului se numără amenajarea a minimum două bazine acoperite şi a unui bazin în aer liber, tobogane cu jet de apă, terenuri de sport, restaurante, baruri şi terase pe plajă.

Citit 1842 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.