STRATEGIA de alimentare cu energie termică, la votul aleşilor

STRATEGIA de alimentare cu energie termică, la votul aleşilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Proiectul de hotărâre privind „Strategia de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi pentru perioada 2017 - 2030” va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de joi. În raportul de specialitate al proiectului se arată că situaţia actuală a termoficării în municipiu este una critică, generatoare de mari pierderi: „Pe întreg sistemul, există deficienţe tehnico-organizatorice care, în timp, au determinat pierderea unui mare număr de abonaţi, prestarea unor servicii de slabă calitate, cu costuri mari. Dacă toate acestea se vor menţine în continuare, se pune sub semnul întrebării însăşi existenţa şi sustenabilitatea sistemului centralizat de încălzire”.

Noua strategie propune mai multe variante şi scenarii posibile, implementarea unor surse noi, în cogenerare, şi o viziune unitară a întregului sistem, în care o singură entitate produce, transportă şi distribuie energia termică.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord cu noua strategie. Iar dacă o vor vota, vechea strategie, adoptată de consilieri în ianuarie 2015, îşi încetează aplicabilitatea.

Citit 3547 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2017 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.