Ce-au votat aleşii locali: Galaţiul - fără strategie de TERMOFICARE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Ce-au votat aleşii locali: Galaţiul - fără strategie de TERMOFICARE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea de-a treia Strategie de alimentare cu energie termică a Galaţiului a eşuat, după ce, la propunerea consilierilor, primarul Ionuţ Pucheanu a acceptat retragerea de pe ordinea de zi a documentului care era, după cum însuşi edilul l-a catalogat „formă fără fond”.

Strategia de de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi pentru perioada 2017-2020 a fost, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local. Dezbaterea proiectului a fost scurtă şi la obiect.

„Dacă aprobăm strategia de termoficare în forma actuală, noi practic nu votăm nimic. E un document care ne propune trei scenarii: alimentare centralizată, menţinându-se actualul sistem cu intervenţii ici-acolo, alimentare descentralizată cu centrale termice de cartiere şi a treia variantă, bazată pe alimentarea individuală cu centrale de apartament, pe care nu este făcută o analiză. Primele două variante prezintă acelaşi risc major: apariţia unui aşa-numit Apaterm 3, deci nu se închide bucla în care avem contorizarea pe orizontală astfel încât să putem să alimentăm sistemul cu banii cetăţeanului care beneficiază de acest serviciu”, a remarcat consilierul ALDE Eugen Găvan care a propus retragerea proiectului pentru a fi întrebată şi comunitatea gălăţeană pe ce variantă ar fi mai potrivită şi, desigur, pentru a se cunoaşte costurile aferente. Propunerea, împărtăşită şi de viceprimarul PSD Sorin Enache, a fost acceptată de primarul oraşului, care a retras-o de pe ordinea de zi. "Dacă era votată strategia, sincer, în forma asta, votam o formă fără fond”, a spus edilul la finalul şedinţei.

Vom reveni.

Citit 4237 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2017 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.