Licitaţii peste licitaţii | Când va fi finalizată modernizarea străzii Cuza
Foto: Foto: Anca Melinte

Licitaţii peste licitaţii | Când va fi finalizată modernizarea străzii Cuza
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

 

Strada Alexandru Ioan Cuza, din centrul vechi al oraşului, a ajuns deja la a treia licitaţie organizată de Primăria municipiului Galaţi, iar costurile tot cresc. Dacă, iniţial, municipalitatea a căutat un constructor pentru reabilitarea conductei de distribuţie a apei potabile, acum se caută un proiectant pentru modernizarea străzii.

Luna trecută, Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie un contract cu valoarea estimată de 132.000 de lei fără TVA, fonduri bugetare, pentru „Servicii de proiectare - Modernizare strada Al. I. Cuza”, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Până găseşte un proiectant, măcar ştim cine va finaliza lucrarea votată de aleşii locali ai Galaţiului în ianuarie 2014: „Reabilitare conductă apă strada Al. I. Cuza”, lucrare începută în mai 2015 şi nefinalizată.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul nostru, Primăria dădea, pe 12 mai 2015, ordin de începere a lucrărilor pe strada Cuza, constructor fiind SC Romlotus Instalaţii SRL, iar valoarea contractului - 891.224 de lei cu TVA. Primul tronson era cel cuprins între strada Gării şi Casa Corpului Didactic.

La finele anului, municipalitatea preciza că „firma executantă a renunţat la lucrare şi, pentru restul lucrării, se va organiza licitaţie”. „SC Romlotus Instalaţii a executat lucrări de înlocuire a conductei de apă pe un tronson de 705 metri liniari, din totalul de 1.350 metri liniari. Pentru lucrările executate a fost decontată suma de 574.143 de lei. Pentru întârzieri în execuţie au fost aplicate penalităţi, conform clauzelor contractuale, în valoare de 150 de lei, aferent lunii septembrie 2015”, ne răspundea Primăria, la solicitarea noastră.

Nu mai puţin adevărat este că tot autorităţile recunoşteau, cu jumătate de gură: „Pe strada Cuza am oprit lucrările, pentru a permite accesul maşinilor de tonaj greu la sediul nou al Primăriei".

Costuri majorate

În martie 2016, costurile investiţiei erau majorate prin votul aleşilor, pentru că, pe parcursul execuţiei, s-a descoperit că e nevoie de lucrări suplimentare: protecţia conductei în zona străzilor Enescu - Labirint, completarea sistemului de hidranţi, refacerea căminelor de vane care s-au deteriorat şi refacerea stratului rutier şi pietonal pe zonele afectate de lucrări. Şi astfel, valoarea lucrărilor rămase de executat se ridica la 991.070 de lei fără TVA.

Strada Cuza a avut mai mult noroc decât Pictor Isser. Aşa se face că licitaţia pentru reabilitarea conductei de apă potabilă a fost adjudecată, de SC Gendav SRL, cu o ofertă de 658.604 de lei fără TVA.

Rămâne de văzut când se va finaliza investiţia şi cât va costa, în cele din urmă, modernizarea străzii Cuza.

 

Citit 2239 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.