În ciuda salariilor bune, gălăţenii nu vor să lucreze la stat | Se caută personal la Consiliul Judeţean
Foto: Foto ”Viața liberă”, Alina Maria Șerban

În ciuda salariilor bune, gălăţenii nu vor să lucreze la stat | Se caută personal la Consiliul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un debutant câştigă peste 2.000 de lei, în timp ce un director ajunge şi la 7.000 de lei. Cu toate acestea, posturile scoase la concurs de Consiliul Judeţean (CJ) ajung, de multe ori, să nu fie ocupate.

Instituţia publică se confruntă, în prezent, cu deficit de personal, ceea ce-i îngreunează activitatea, spune conducerea CJ. Potrivit preşedintelui Costel Fotea, Consiliul ar mai avea nevoie de 30 de angajaţi pentru a funcţiona la parametri optimi.

„Deşi toată lumea spune că Galaţiul este pe un loc fruntaş la şomaj, spre dezamăgirea mea şi a colegilor mei, nici la Consiliul Judeţean nu se înghesuie prea multă lume să se angajeze. Au fost posturi scoase la concurs. Am văzut că nu vin mulţi cu vechime şi am transformat multe dintre posturi în debutant, tocmai pentru a întinde o mână şi tinerilor care nu au experienţă, să-i profesionalizăm, bineînţeles, la locul de muncă. Dar nici aşa nu avem cereri prea mari. Nu ştiu de ce nu se înghesuie, deşi salariile nu sunt cele mai mici de pe piaţă, la ora actuală. Nu-mi explic de ce nu vor să vină”, a declarat şeful CJ, care a precizat că un debutant este încadrat cu 2.066 de lei, un şef serviciu poată să ajungă la 5.000 de lei, în timp ce un director – chiar şi la 7.000 de lei. „Cei care au peste cinci ani vechime, iau cu siguranţă peste 3.500 de lei, chiar 4.000 de lei. Nu sunt salarii de care să fugi”, a precizat Costel Fotea.

Întrucât, de-a lungul anilor, s-a împământenit ideea că slujbele la stat sunt scoase la concurs cu dedicaţie, preşedintele CJ a ţinut să spună că „nu există aşa ceva". "Angajările se fac pe bază de cunoştinţe (profesionale n.r.). Avem nevoie de ingineri drumari cu experienţă şi începători, ca de aer, pentru că din fonduri proprii, europene şi guvernamentale vom avea multe proiecte pe drumurile judeţene. Avem nevoie de ingineri constructori, de oameni la Serviciul achiziţii, care este subdimensionat. Lucrează acolo patru persoane. Ar mai fi nevoie de încă cel puţin patru angajaţi. Acei oameni vor trebui să facă achiziţii pentru proiecte de câteva milioane de euro bune. Numai pe fonduri europene, prognozăm peste 60 de milioane de euro pe drumuri”, a spus Costel Fotea, care a afirmat că posturi la concurs sunt scoase şi la Direcţia economie şi finanţe, Patrimoniu şi nu numai.

În prezent, în cadrul aparatului de specialitate al CJ lucrează mai puţin de 120 de persoane. Organigrama Consiliului are prevăzute 146 de posturi.

Citit 22796 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2017 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.