Primarul nu vrea război între vecini pentru PARCĂRI
Foto: Anca Melinte

Primarul nu vrea război între vecini pentru PARCĂRI
În Micro 19, se şterge deja vopseaua cu care au fost numerotate locurile de parcare
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

A trecut mai bine de un an de când aleşii locali au aprobat Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor de parcare rezidenţiale, şi alte cinci luni de când regulamentul cu pricina a fost modificat. Deşi primarul Ionuţ Pucheanu estima, pe 26 ianuarie 2017, că în şase luni s-ar putea acoperi oraşul cu locuri de parcare închiriate, iată că acest fapt nu s-a întâmplat până acum şi, potrivit noilor declaraţii ale edilului, nici nu se va petrece prea curând.

Vopseaua cu care au fost trasate şi numerotate locurile de parcare în cartierele Micro 20, 21 şi 19 începe să se cam şteargă, iar şoferii se tot întreabă dacă licitaţiile pentru închirierea locurilor de parcare vor mai fi organizate. „După ultimele studii pe care le-am făcut cred că am putea ajunge undeva la aproximativ 17.000 de locuri de parcare, şi cred că sunt de minimum de trei ori mai multe maşini, ceea ce cred că ar pune bazele unui mic război între vecini, între blocuri, ceea ce nu e corect, până la urmă, vizavi de cetăţean. Nu poţi să asiguri un loc de parcare doar celui care are mai mulţi bani, nu e moral”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu într-o emisiune tv.

Edilul a admis că încasarea unor sume ar însemna mai mulţi bani la bugetul local şi de aceea ia în calcul instituirea unei noi taxe: „Cred că suntem una dintre ultimele municipalităţi care, pe parcare sau pe o formă de utilizare a domeniului public, nu are niciun fel de taxă. Analizăm în momentul de faţă forma prin care poate fi instituită o taxă cu destinaţie specială, strict pentru înfiinţarea de noi locuri de parcare sau pentru întreţinerea străzilor. Anul acesta mi-e greu să cred că mai reuşim sau n-ar fi legal, ceea ce înseamnă că e posibil să intre la nivelul anului viitor. Încă analizăm dacă e oportun ca aceste locuri de parcare să fie închiriate, scoase la licitaţie aşa cum unii o cer, sau găsim o altă formulă în care să mulţumim pe mult mai mulţi”, a explicat Ionuţ Pucheanu.

Cum au rezolvat alţii problema

Primarul susţine că a discutat subiectul parcărilor cu alţi primari din ţară şi a aflat că deciziile şi părerile sunt împărţite. „Dl Bolojan la Oradea îmi povestea că are o formă de atribuire a acestor locuri de parcare prin intermediul asociaţiilor de proprietari, cei care le gestionează ştiind cel mai bine nevoile respectivei zone. Doar că, după ce i-am atras atenţia cu mai multe întrebări, m-a sunat zilele trecute şi mi-a spus că, din păcate, din această activitate, nu prea câştigă nimic Primăria. Dincolo de trasajul pe care trebuie să-l reîmprospătezi aproape anual, după cota parte pe care trebuie să o dea asociaţiei de proprietari ca terţă parte în acest contract dintre Primărie şi cetăţean rămâne, în cel mai bun caz, pe zero! La dumnealor stau puţin mai diferit lucrurile, e considerabil mai apropiat numărul de locuri de parcare şi numărul de maşini. La noi e o discrepanţă majoră şi atunci tare mi-e să nu deschidem cutia Pandorei, să mulţumesc un cetăţean şi să nemulţumesc zece. Nu ne pripim, vrem să luăm cele mai bune decizii, prin urmare lucrurile sunt încă în analiză”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 12105 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.