Cinematograful copiilor, bătaie de joc pe bani publici

Cinematograful copiilor, bătaie de joc pe bani publici
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Sâmbătă, 11 august, a avut loc prima din cele patru seri din cadrul evenimentului "Cinematograful copiilor". Scopul este unul nobil, de a le oferi celor mici prilej de distracţie în aer liber. Dar, cum se întâmplă foarte des pe la noi, de la teorie la practică e un drum lung şi plin de obstacole.

Evenimentul, care a costat Primăria peste 10.000 de euro, a creat numai neplăceri pentru părinţii şi copii veniţi să se simtă bine în aer liber. Organizatorii au întâmpinat nenumărate probleme când a sosit timpul să se proiecteze filmul pentru copii.

Pentru început, pânza pe care s-a proiectat filmul de animaţie pentru copii, sau mai bine zis pe care s-a încercat proiectarea, era prea mică pentru spaţiul mare pe care îl oferă teatrul în aer liber din Parcul Rizer, locul unde s-a desfăşurat evenimentul. Dar să zicem că peste asta se poate trece cu vederea.

Ce nu se poate ierta, însă, este faptul că micuţii nu au înţeles nimic din filmul care se oprea din cinci în cinci minute. Mai mult, la un moment dat, spre surprinderea totală a publicului, a început să ruleze un cu totul alt film.

Până la urmă, părinţii şi cei mici şi-au pierdut răbdarea şi au ales să plece cât mai repede. Pe reţelele de socializare, zeci de gălăţeni s-au plâns de cele întâmplate. "Jenant" şi "dezastru" sunt unele dintre cuvintele adresate organizatorilor pe o reţea de socializare. "Situaţia reflectă perfect profesionalismul şi seriozitatea cu care autorităţile se implică în orice proiect la Galaţi", a comentat un gălăţean prezent la eveniment.

De asemenea, foarte mulţi şi-au exprimat dezamăgirea şi pentru faptul că ora la care se desfăşoară evenimentul este una târzie şi nepotrivită pentru copii. Programul începe la ora 20.15, cu trei animatoare pentru copii, stand up comedy şi atelier cu lecţii de filmare, iar proiecţia filmului are loc de abia între orele 20,45 şi 22,00.

"Cinematograful Copiilor" se va relua sâmbătă, 25 august, iar noi nu putem decât să sperăm că de data aceasta experienţa va fi ceva mai plăcută.

Organizatorul, Radio Galaţi Media, a fost contactat de "Viaţa liberă", dar nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la eveniment.

Citit 6016 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.