Începe transformarea punctelor termice în microcentrale. Ce blocuri vor primi astfel CĂLDURĂ

Începe transformarea punctelor termice în microcentrale. Ce blocuri vor primi astfel CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

A început numărătoarea inversă pentru transformarea a 20 de puncte termice în microcentrale de cartier, care vor furniza căldură, nu şi apă caldă, pentru aproximativ 6.000 de apartamente. Lucrările vor fi executate de asocierea Romterm SA - Calorgal SA, iar termenul de realizare este de 60 de zile.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat ieri că licitaţia organizată pentru montarea de instalaţii de producere a energiei termice în 20 de puncte termice sau staţii centrale de căldură a fost câştigată de asocierea Romterm SA - Calorgal SA. Valoarea totală a contractului se ridică la 2.639.848 de lei cu TVA. Finanţarea va fi asigurată din creditul contractat de Primărie de la CEC Bank, după cum au decis aleşii locali.

"Conform caietului de sarcini, cazanele ce urmează a fi instalate în cele 20 de puncte termice şi staţii de căldură vor funcţiona pe bază de gaze naturale. Cazanele vor fi echipate cu arzătoare în minimum două trepte de reglaj şi vor permite reglarea puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură al consumatorilor racordaţi", a comunicat Primăria.

"O gură de oxigen"

Directorul general al Calorgal, Marian Alexandru, ne-a dat asigurări că echipamentele de producere a energiei termice vor fi montate în termenul celor 60 de zile prevăzute în contract şi că, dacă se va putea şi mai repede, oamenii săi o vor face. "Sigur facem faţă, de aceea ne-am şi asociat cu o firmă din Bucureşti, puternică şi cunoscută în domeniu, cu care avem de gând să continuăm colaborarea şi să participăm împreună şi la alte licitaţii de asemenea anvergură, de instalare şi montare a echipamentelor termice, nu numai în Galaţi, ci şi în ţară", ne-a spus Marian Alexandru. El a afirmat, după semnarea acestui contract, că "este foarte bine pentru Calorgal, este o gură de oxigen" în ceea ce priveşte veniturile obţinute de societate în afara celor din vânzarea de energie termică sau din lucrări de reparaţii şi mentenanţă la instalaţii de transport al fluidelor de pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Ce blocuri vor fi alimentate

VEZI lista blocurilor care, conform Primăriei, în această iarnă, vor beneficia de căldura furnizată de microcentralele de cartier - click aici. Gălăţenii ale căror apartamente care nu se regăsesc în această listă pot solicita în continuare ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem alternativ de încălzire şi apă caldă.

Citit 7873 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.