Groapa de pe Rizer, astupată, dar traseul 28, tot deviat!

Groapa de pe Rizer, astupată, dar traseul 28, tot deviat!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Cum este posibil să aştepţi mult şi bine autobuzul 28 care, potrivit graficului afişat ar trebui să vină din zece în zece minute, şi să afli, după ce ai îngheţat bine de tot, că, de fapt, în această staţie de la Spitalul Militar nu mai ajunge nicio maşină? Pentru că traseul este deviat! Ieşisem de la Spitalul Militar, unde nu am mers de plăcere, şi am avut noroc că a trecut cineva prin staţie şi mi-a spus că pentru 28 trebuie să merg pe strada Bucovinei!”, ne-a sesizat, nemulţumită, o cititoare a ziarului „Viaţa liberă”. O situaţie pe care am verificat-o şi care s-a dovedit cât se poate de reală!

Pe 15 februarie 2018, compania publică de transport local Transurb SA anunţa, printr-o postare pe pagina de Facebook, că Traseul nr. 28 a fost deviat din cauza unei surpări apărute pe strada Rizer, în spatele Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” Galaţi. Transurb preciza, ataşând şi o hartă, că „mijloacele de transport public local care deservesc Traseul nr. 28 vor circula deviat pe segmentul cuprins între strada Bucovinei şi strada Traian până la finalizarea lucrărilor de reparaţie a porţiunii de carosabil afectată”. Se mai menționa și că staţiile provizorii se vor efectua, atât la tur ( Micro 19-Bariera Traian), cât şi la retur (Bariera Traian – Micro 19), pe strada Bucovinei, colț cu strada Traian.

E drept, Primăriei municipiului Galaţi i-a luat multă vreme până să astupe craterul căscat pe strada Rizer. Aşa se face că pe 31 iulie groapa era tot acolo, deşi fusese încheiat un contract în valoare de peste 30.000 de euro pentru „Remediere accident tehnic strada Rizer”. Abia pe 20 august, aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, groapa a dispărut. Numai că, de atunci şi până acum, compania publică de transport nu a anunţat revenirea la traseul obişnuit al autobuzelor de pe linia 28.

Staţie aproape degeaba

Marţi, pe 8 ianuarie, staţiile din zona Spitalului Militar tocmai erau deszăpezite de un angajat Ecosal. Conform graficului afişat pe peretele refugiului, autobuzele de pe traseul nr. 28 ar fi trebuit să vină din zece în zece minute. Numai că nu veneau deloc! Un cetăţean care tocmai trecea pe acolo ne-a spus că doar traseul 35 face staţie aici, că pentru 28 trebuie să mergem pe strada Bucovinei. Iar autobuzul care se zărea în depărtare avea să confirme această situaţie.

În staţia de pe partea opusă a străzii, o gălăţeancă ne-a întrebat nedumerită din ce staţie ar putea urca în autobuzul 28. I-am explicat cum să ajungă pe strada Bucovinei, acolo unde, după cum aveam să constatăm, nu există refugiu pentru călători.

Ce spune Transurb

Motivul pentru care, din august şi până acum, traseul 28 nu a revenit la itinerarul obişnuit este acela că Primăria municipiului Galaţi încă nu a făcut recepţia lucrării executate pe strada Rizer, iar itinerarul nu poate fi reluat fără ca administraţia locală să transmită companiei de transport că poate circula în siguranţă.

Biroul de presă al Primăriei ne-a confirmat că, într-adevăr, nu s-a făcut încă recepţia finală a lucrării şi că încă se lucrează la documente, dar că până la finele acestei luni situaţia ar putea fi rezolvată situaţia.

Până atunci sperăm ca, măcar în al 12-lea ceas, Transurb să informeze călătorii că autobuzul 28 nu ajunge în cele două staţii de la Spitalul Militar.

Citit 3111 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.