A început campania electorală. Demiterea directorului Transurb, cerută în Consiliul Local

A început campania electorală. Demiterea directorului Transurb, cerută în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prima şedinţă a Consiliului Local din acest an a fost una extraordinară, la propriu şi la figurat. Cu toate că singurul proiect de pe ordinea de zi viza bugetul Galaţiului, mai bine de jumătate din durata întrunirii s-a discutat despre Transurb, fiind pusă pe tapet demiterea directorului companiei, Mihai Cadinoiu, în condiţiile în care nici acesta, nici primarul Ionuţ Pucheanu nu erau prezenţi în sală.

După aprobarea singurului proiect de pe ordinea de zi, preşedintele de şedinţă, Onuţ Atanasiu (PNL), a dat liber discuţiilor. Oana Iurescu (PMP) a acuzat că "reprezentanţii unui singur partid hotărăsc soarta unei societăţi vitale pentru cetăţenii municipiului Galaţi", Transurb, şi a făcut o radiografie a situaţiei companiei: parc auto învechit şi diminuat, întârzieri salariale şi concedieri. "Solicit domnului director Mihai Cadinoiu prezenţa la comisii, pentru că trebuie să ne dea explicaţii vizavi de situaţia dezastruoasă de la Transurb. Dacă nu are explicaţii, eu cer demiterea dlui director!", a spus Oana Iurescu.

City managerul Marius Humelnicu a încercat să aplaneze situaţia, explicând că primarul se află la Bucureşti în interesul oraşului, că există proiecte pentru investiţii la Transurb şi că, dacă va fi invitat la comisii, directorul societăţii va veni cu siguranţă.

Directorul Transurb e "băiat bun"

Singurul care a intervenit în favoarea managerului Transurb a fost viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, care a făcut apel la responsabilitate: "Suntem cu toţii, trup şi suflet, să salvăm Transurb şi, în sfârşit, cred că avem un băiat bun, acolo, director. Credeţi că facem bine când îi cerem demiterea? Credeţi că facem o atmosferă grozavă de lucru în Transurb în relaţia lui cu personalul? Avem un director bun, pentru care, eu nefiind coleg cu domnia-sa, pun chezăşie! Omul acesta are exper(i)enţă, haideţi să-l lăsăm să lucreze!".

"Aş dori să-l întreb pe dl viceprimar ce înseamnă băiat bun? Eu nu contest că este un profesionist dl director, dar cred că lucrurile ar trebui să se întâmple mult mai repede şi mult mai profund acolo", a replicat Oana Iurescu.

Ce spune managerul Transurb

"Am aflat că astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, cineva a făcut câteva comentarii. Consider că este vorba de un gest politic, fără o bază administrativă. Tocmai de aceea prefer să nu comentez. Mi se pare important să evit ca societatea, pe care împreună cu Primăria Galați încercăm s-o aducem pe calea cea bună, să fie atrasă în dispute lipsite de fundament și consider că aceste acțiuni politicianiste pot afecta buna desfășurare a activităților Transurb. Eu mi-am propus ca în acest mandat să îmbunătățesc activitatea societății și sunt convins că rezultatele din următoarea perioadă vor reprezenta un răspuns la discuțiile de astăzi", ne-a declarat Cadinoiu.

Citit 5287 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.