O familie întreagă, moartă în propria casă

O familie întreagă, moartă în propria casă
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Tragedie fără margini într-un bloc de pe strada Siderurgiştilor din Galaţi. O întreagă familie, un bărbat în vârstă de 52 de ani şi părinţii lui, în vârstă de 83, respectiv, 92 de ani, a fost găsită decedată în apartamentul în care locuia. Cei trei se încălzeau se pare cu ajutorul unui aragaz, care, de altfel, a fost găsit aprins în momentul în care pompierii au intrat în apartament. Cauza decesului, cel mai probabil, este intoxicaţia cu monoxid de carbon.

Cele trei persoane nu au mai fost văzute de vecini de aproximativ trei zile. Cea care a dat însă alarma a fost poştăriţa, care venise să le aducă pensia celor doi bătrâni. Femeia a bătut la uşă, moment în care a constatat că aceasta este fierbinte. S-a speriat şi a cerut ajutorul vecinilor, unul dintre ei sunând la 112.

La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de poliţie, oamenii legii solicitând ajutor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. Astfel, un echipaj de la Descarcerare şi unul de la SMURD au fost direcţionate către blocul D4, de pe strada Siderurgiştilor. "La solicitarea poliţiei, echipajele s-au deplasat la adresa indicată, unde au observat că uşa era fierbinte. După ce au deblocat uşa, au descoperit, în interiorul unei camere, trei victime şi ochiul de la aragaz mergând", ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

După ce au reuşit să intre în apartament, cadrele medicale au constatat că cele trei persoane sunt decedate, aşa că poliţiştii au deschis o anchetă. "Cele trei persoane au fost găsite decedate într-un apartament, după ce un vecin sesizat la 112 faptul că aceştia nu au mai fost văzuţi de aproximativ trei zile. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, un bărbat de 92 şi unul de 52 de ani. Din primele constatări ale medicului legist, s-a stabilit că aceştia nu prezentau urme vizibile de violenţă pe corp, dar cauza decesului va fi stabilită ulterior, după efectuarea necropsiei. Poliţiştii au deschis dosar penal, care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă", ne-a explicat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei persoane au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei. Cel mai probabil, gălăţenii au rămas fără oxigen în cameră, din cauză că au lăsat aragazul aprins foarte mult timp, iar ei au murit asfixiaţi. Asta cred şi vecinii, care sunt şocaţi de cele întâmplate.

Citit 13150 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.