Cât COSTĂ o evadare în munţi, pe Valea Prahovei

Cât COSTĂ o evadare în munţi, pe Valea Prahovei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru voi, cărora nu prea vă place să staţi la soare ore întregi, iar o vacanţă mai lungă de trei zile la mare vă plictiseşte, vă propunem o evadare într-o zonă montană, cu aer curat, unde puteţi descoperi, la pas, multe locuri mirifice. Vom face astfel, o călătorie imaginară pe Valea Prahovei, în cele mai cunoscute şi frecventate staţiuni – Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal - şi vă vom spune de ce buget aveţi nevoie pentru transport şi cazare, dar şi ce puteţi vizita în zonă. 

Cazare – de la 50 la câteva sute de lei

Predeal - Dacă daţi o căutare pe internet, găsiţi în Predeal o mulţime de pensiuni ieftine şi încăpătoare, chiar şi pentru o familie cu mulţi membri sau o gaşcă mare de prieteni. Cele mai mici tarife de cazare pornesc de la 50 de lei pentru o cameră dublă, cu baie proprie şi tv şi alte condiţiile necesare, cum ar fi bucătărie complet mobilată, centrală termică, şi, la unele case, chiar aer condiţionat, în caz de nevoie. Camere duble mai găsiţi şi la preţuri de 60, 65, 70, 80 de lei. Iar pentru turiştii cu ceva mai mulţi bani în buzunar şi mai pretenţioşi sunt pensiuni scumpe, unde o noapte de cazare într-un apartament cu trei camere costă 250 de lei. Tot în Predeal sunt şi oferte pentru găştile mari de drumeţi. De exemplu, dacă închiriaţi o vilă întreagă, prima noapte de cazare costă 400 de lei, două nopţi 700 de lei, iar dacă staţi mai mult de trei nopţi acolo, plătiţi 300 de lei pe zi.   

Sinaia - Şi în staţiunea Sinaia găsiţi preţuri pentru cazare pentru toate buzunarele. Cel mai mic tarif este de 50 de lei pentru o noapte, într-o cameră cu baie proprie, într-o vilă modernă, complet mobilată. În funcţie de preferinţe, preţurile mai cresc până la 70 de lei de persoană într-o pensiune cu terasă, grătar în curte şi parcare închisă, ba chiar 100 de lei pentru o şedere cu toate facilităţile necesare şi mic dejun inclus în preţ.  

Buşteni - Cea mai ieftină cameră în care să vă petreceţi o zi la munte, în zona Buşteni, costă 48 de lei, însă trebuie să ştiţi că baia este pe hol. Dacă veţi căuta bine, găsiţi cameră dublă cu baie proprie la mică diferenţă de preţ, adică 50 şi 55 de lei. Ca în orice altă staţiune, gazdele cer şi 60, 70, 80 de lei pe noapte, dar se îmbunătăţesc şi condiţiile de cazare. La polul opus, un complex cochet cere 260 de lei pentru a înnopta acolo şi asigură oaspeţilor tot confortul şi mic dejun. Tot în Buşteni, puteţi găsi şi oferte atractive, dacă aţi plecat în vacanţă într-un grup mare. De exemplu, o căsuţă cu trei dormitoare (cu paturi duble matrimoniale), trei băi, un living încăpător şi terasă, poate fi închiriată o săptămână întreagă cu 1.200 de lei.

Azuga - Fără prea mulţi bani în buzunar, în Azuga, puteţi închiria o cameră dublă cu baie proprie cu 50, 55 sau 60 de lei, iar în week-end preţurile cresc cu cinci, zece lei, în funcţie de proprietar şi condiţiile oferite. Dacă doriţi mai multă linişte şi vă convine, puteţi ocupa o garsonieră cu toate dotările pentru care să plătiţi fie 70 de lei în timpul săptămânii şi 75 de lei în weekend, fie 100 de lei – 120 de lei, în funcţie de perioada în care plecaţi în vacanţă. În cazul în care vă permite buzunarul, puteţi sta şi într-un apartament cu două camere, contra sumei de 180 de lei pe noapte, ori într-unul cu trei camere, care costă 250 de lei de luni până vineri şi 300 de lei la sfârşitul săptămânii.

O mulţime de obiective turistice

Dacă ajungeţi pe Valea Prahovei aveţi multe alternative de petrecere a timpului liber şi de a descoperi, la pas, mai multe obiective turistice. Nu puteţi rata să faceţi o vizită la Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Muzeul de trenuleţe din gara Sinaia, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Caraiman, Cascada Urlătoare. Dacă sunteţi persoane active, încumetaţi-vă să urcaţi până la Babele, Sfinxul şi Crucea Caraiman, pentru că peisajul merită tot efortul. Pentru că zona este una mirifică, unde nu ai timp să te plictiseşti. Cu rucsacul în spate, puteţi face o plimbare până la Cascada „La Chişătoare”, canionul „Între prăpăstii” din Zărneşti, Peştera Valea Cetăţii, Peştera Dâmbovicioara, dar puteţi descoperi şi farmecul Castelului şi Schitului Bran. 

Cât costă transportul

Dacă luăm staţiunile la rând, uitându-ne pe hartă, de la Galaţi până la cea mai îndepărtată destinaţie, Predealul, sunt puţin peste 260 de kilometri. Cei care îşi plănuiesc vacanţa la munte cu maşina, pentru a nu avea grija timpului, trebuie să plătească aproximativ 260 de lei pentru benzină, drumul dus-întors. Iar dacă ne gândim că între staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga sunt doar câţiva kilometri, drumul până la oricare dintre aceste destinaţii costă între 240 şi 260 de lei (dus-întors). Cu maxi taxi, cursa până la Braşov costă 50 de lei de persoană, iar microbuzele pleacă la orele 06,30, 07,00, 14,30 din Autogara Metropoli (autogara mare), la ora 16,00 din Autogara Dunărea (str. Drumul de Centură nr. 246 B), şi la orele 06,00, 15,30, de la Hotel Magnus (str. Oţelarilor). Dacă alegeţi să călătoriţi pe calea ferată, trenul de la Galaţi la Braşov, care face staţie în staţiunile turistice de pe Valea Prahovei, pleacă la 06,08 dimineaţa din Gara Galaţi şi biletul întreg costă 69 de lei, conform mersultrenurilorcfr.ro. Atenţie, însă. Pentru a nu rămâne acasă, cu bagajul pregătit, rezervările pentru călătoria cu trenul ori cu microbuzul trebuie făcute din timp.

Citit 10774 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 03:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.