Unde mergem în CONCEDIU - CÂT NE COSTĂ vacanţa la mare, pe litoraluri străine

Unde mergem în CONCEDIU - CÂT NE COSTĂ vacanţa la mare, pe litoraluri străine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Dacă vara aceasta vreţi să încercaţi şi alte variante pentru a da puţină culoare pielii decât litoralul românesc, vă prezentăm câteva destinaţii la modă


Fără a fi o staţiune cu plajă impunătoare, ci mai degrabă un oraş cu plajă mică, Balcicul bulgăresc este ofertant şi atrăgător prin linişte şi farmec aparte. Cei care merg acolo aleg să vadă şi celebrul Castel al Reginei Maria, înconjurat de grădina botanică. Din Vama Veche până în oraşul denumit Coasta de Argint, datorită versanţilor din calcar, ajungi în 40 de minute. Un sejur pentru două persoane, de patru nopţi, în perioada 7-11 iulie, all inclusiv, la un hotel de trei stele din Balcic, poate costa 824 de lei, dar dacă ai copii poţi lua o suită cu două camere comunicante, cu mic dejun inclus, la 967 de lei. La un hotel de patru stele - suită cu izolare fonică pentru doi adulţi, 1.134 de lei, cu mic dejun inclus. O suită pentru patru adulţi, cu mic dejun inclus costă 2.180 de lei.

Din Galaţi, faci cu maşina personală cam patru ore şi jumătate. Pentru cei care nu au maşină, pot ajunge direct de la Galaţi cu maxi-taxi până la Balcic, costul unei astfel de călătorii fiind cam 210 de lei dus-întors şi drumul durează 6 ore şi 20 de minute.

Mult mai multă agitaţie veţi găsi la Nisipurile de Aur. La un hotel de patru stele, pentru un sejur all inclusive, în perioada 6 – 10 iulie, două persoane ar putea plăti 1.427 de lei, dar găsiţi cameră dublă la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, la 591 de lei. Pentru doi adulţi şi doi copii, all inclusive, un sejur de patru nopţi ar ajunge, la un hotel de patru stele, 1.600 de lei. Cu toate acestea, preţurile pot ajunge şi la 4.888 de lei camera de familie cu vedere la mare, all inclusive, la un hotel de patru stele. Ba chiar ar putea să sară de 5.000 de lei. Zona este etichetată a avea cel mai pur nisip de cuarţ de pe coastă şi abundă în copaci bătrâni, grădini, malluri şi zone pietonale. Staţiunea Nisipurile de Aur este la 17 km distanţă de Varna. Din Galaţi până la Nisipurile de Aur faci cu maxi-taxi şase ore şi patru zeci de minute. Preţul unei astfel curse nu poate fi cu mult mai mare faţă de cel plătit până la Balcic.

Aproape de Athos

Cu tot haosul financiar cu care se confruntă Grecia, cei care vor să îşi îngroape degetele în nisipul fin al peninsulei Halkidiki, să se ascundă printre golfuleţe şi să admire istoria, trebuie să ştie că un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, oferă cazare în suită, timp de cinci nopţi, la aproximativ 2.000 de lei. Însă suitele cu demipensiune inclusă pot fi şi 10.000 de lei, iar un apartament, pe două niveluri, poate fi luat pentru cinci zile contra sumei de 17.000 de lei. O cameră dublă, cu all inclusive, la un hotel de cinci stele, poate fi în jur de 6.000 de lei, iar un studio pentru doi adulţi la un hotel de o stea, poate fi şi 1.200 - 1.300 de lei. O cursă cu autocarul din Galaţi până la Halkidiki ar costa 85 de euro, potrivit site-ului infoturism. Un zbor direct până cel la cel mai apropiat aeroport de Halkidiki, "Makedonia" din Salonic (Thessaloniki),  durează o oră şi 45 de minute, dar costă 357 de euro de persoană, de exemplu, pentru perioada 7-14 iulie a.c., cu Tarom, dar puteţi opta pentru varianta cu escală, unde preţul pentru acelaşi interval coboară la 191 de euro. Distanta dintre Galaţi şi Halkidiki este 1.099 km şi poţi face cam 15 ore până acolo cu maşina personală.

Până la Paralia Katerini, în schimb, faci cu maşina personală cam 13 ore, distanţa fiind mai mică. Potrivit booking.com, pentru perioada 8 –13 iulie, puteţi găsi camera dublă la un hotel de o stea, la preţul de 1.074 de lei, camera triplă la 1.279 de lei. Camera dublă la un hotel de trei stele poate fi şi ea găsită la un preţ rezonabil, 1.148 de lei şi să ai şi mic dejun inclus. Camera triplă poate fi închiriată la 1.400 de lei. Dacă ai răbdare să cauţi pe site-ul booking.com există şanse să găseşti camere duble, cu mic dejun inclus, şi sub 1.000 de lei. Potrivit turistinfo.ro, drumul cu autocarul până acolo este de 80 de euro.

La poalele munţilor, la insula cu păsări

Dacă preferaţi, Turcia, Kusadasi (Insula Păsărilor), şi vreţi să mergeţi în familie sau cu mai mulţi prieteni, puteţi găsi apartamente cu două dormitoare la 3.000 de lei, pentru cinci zile, dar s-ar putea să fie mai departe de plajă. Camera dublă poate avea un preţ de 693 de lei, cu mic dejun inclus. Cazarea la cameră dublă la un hotel de patru stele, aproape de Marea Egee, poate costa aproape 1.300 de lei. Transportul cu autocarul până în Kusadasi este de 170 de euro, potrivit site-ului turisminfo.ro. Cu maşina personală faci cam 21 de ore. Cel mai apropiat aeroport de Kusadasi este Izmir, potrivit lowcostrutes.ro. Cel mai ieftin zbor dus-întors Bucureşti – Izmir este de 451 de euro, cu escală la Istambul. Nu există zbor direct. Călătorind în acest mod, ajungi la Izmir în cel mai scurt timp, în patru ore şi 45 de minute.

Cazarea cinci nopţi într-o cameră dublă la un hotel de cinci stele în Antalya, chiar la malul Mediteranei, fără masă inclusă, poate fi 2.349 de lei, iar cu mic dejun inclus 2.662 de lei, în contextul în care veţi sta cu spatele la mare şi cu faţa către oraş. Camera dublă pentru cinci nopţi poate fi şi mai ieftină, 1.767 de lei. Nici ofertele de 1.300 de lei per cameră dublă nu sunt chiar dificil de găsit, dar, evident, se poate şi mai scump. Un all inclusive la hotel de cinci stele poate ajunge, pentru două persoane, la 2.100 de lei, dar poate fi şi peste 3.000 de lei. O cameră de familie, all inclusive, cu vedere la mare, poate fi 5.000 de lei la un hotel de cinci stele. Cu avionul, cu escală cu tot, ajungi în Antalya în patru ore şi cincisprezece minute sau poţi face chiar un pic peste cinci ore. Cel mai ieftin zbor este de 226 de euro. Cu maşina personală ai de condus din Galaţi cam 17-18 ore, iar costul unei asemenea călătorii ar fi peste 600 de lei.

Citit 4384 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 15:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.