Săptămâna viitoare se VOTEAZĂ reluarea furnizării APEI CALDE

Săptămâna viitoare se VOTEAZĂ reluarea furnizării APEI CALDE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Subiectul reluării furnizării apei calde în municipiul Galaţi va fi rediscutat, luni, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor Electrocentrale, astfel că sunt şanse mari ca gălăţenii să poată beneficia, din nou, de apă caldă, chiar în cursul săptămânii viitoare. "Am finalizat o nouă rundă de negocieri cu ArcelorMittal Galaţi, în privinţa preţului de livrare a aburului. Drept urmare, pe 13 iulie, vom resupune spre aprobare Adunării Creditorilor reluarea serviciului. Dacă votul va fi favorabil, vom demara imediat formalităţile de semnare a contractelor cu distribuitorul (societatea Calorgal - n.r.) şi ArcelorMittal, în vederea reluării serviciului. Sunt încrezător că, de această dată, votul va fi favorabil”, ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

Potrivit conducerii CET, în cazul în care creditorii societăţii, dintre care Romgaz va avea cel mai important cuvânt de spus, vor aproba, luni, planul înaintat de conducerea Electrocentrale, vor mai trece doar câteva zile până când la robinetele oamenilor va curge, din nou, apă caldă.

Potrivit unor surse neoficiale, reţelele primare de distribuţie a agentului termic au fost pregătite încă de miercuri, 8 iulie, iar din punct de vedere tehnic nu sunt probleme, astfel că se mai aşteaptă doar acordul creditorilor pentru ca distribuţia de apă caldă să fie reluată.

"Am continuat demersurile pe toate planurile pentru reluarea furnizării apei calde. Suntem aproape de finalizarea procedurilor legale. Tehnic, apă caldă se poate furniza oricând. Mai este nevoie de câteva aprobări care nu ţin de Galaţi", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Dintre cele 58.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, câte figurează în evidenţele Calorgal, peste 38.000 de locuinţe vor primi apă caldă. Este vorba despre cele care fac parte din asociaţii de proprietari ce au perfectat contractele cu noua societate de termoficare.

Gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu mai primesc apă caldă de pe data de 1 aprilie, când Electrocentrale, aflată în insolvenţă, a întrerupt activitatea de producere a agentului termic.

Citit 3842 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.