ESTE OFICIAL: Gălăţenii vor avea APĂ CALDĂ săptămâna aceasta. Care sunt TARIFELE propuse

ESTE OFICIAL: Gălăţenii vor avea APĂ CALDĂ săptămâna aceasta. Care sunt TARIFELE propuse
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Consilierii locali se vor întruni marţi, 14 iulie, în şedinţă extraordinară, pentru a decide cât vom plăti pentru energia termică


Creditorii Electrocentrale au aprobat planul înaintat de către conducerea CET privind reluarea furnizării apei calde în oraş, astfel că gălăţenii, după mai bine de trei luni de aşteptare, vor putea să facă, în sfârşit, duşuri calde. Pe care vor trebui să le şi plătească. Iată de ce aleşii locali sunt convocaţi marţi, 14 iulie, în şedinţă extraordinară, pentru a stabili cât vor plăti pentru apă caldă şi căldură gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, precum şi cei care beneficiază de centrale termice de bloc.

Reprezentanţii Electrocentrale ne-au declarat că, încă de luni, 13 iulie, au fost demarate procedurile de repunere în funcţiune a sistemului.

„S-a aprobat reluarea furnizării pe baza aburului livrat de ArcelorMittal. Facem toate eforturile să semnăm contractul cu Calorgal, iar în paralel se fac pregătirile tehnice pentru repunerea în funcţiune a instalaţiei. Dacă lucrurile merg aşa cum trebuie, în două-trei zile va fi reluată furnizarea apei calde”, ne-a spus, luni, Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

„Tehnic, au fost îndeplinite toate formalităţile procedurale. A fost obţinută şi ultima aprobare de care era nevoie şi care nu ţinea de Galaţi. De acum, este treaba CET şi Calorgal să perfecteze documente şi să reia, în câteva zile, furnizarea apei calde”, ne-a declarat şi Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Până luni, 13 iulie, Calorgal încheiase contracte cu 301 asociaţii de proprietari, care au în componenţă peste 42.000 de apartamente.

Tarife propuse

Furnizarea apei calde implică şi stabilirea unor costuri de către aleşii locali. Proiectul de hotărâre care a ajuns pe masa consilierilor propune două tarife locale pentru distribuţia şi furnizarea energiei termice de către Societatea Calorgal SA Galaţi: 200,26 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată populaţiei, şi 161,50 de lei pe gigacalorie, exclusiv TVA, pentru energia termică destinată agenţilor economici.

Reamintim că preţul facturat de către falimentarul Apaterm pentru energia termică a fost tot de 200 de lei pe gigacalorie. Proiectul propus spre aprobare aleşilor cuprinde şi preţurile locale pentru producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice pe bază de gaze naturale în centrale termice (de bloc): 360,33 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA, pentru energia termică destinată populaţiei, şi, respectiv, 290,59 de lei pe gigacalorie, exclusiv TVA, pentru energia termică destinată agenţilor economici.

Preţurile şi tarifele se vor aplica începând cu data de 1 iulie 2015. Subvenţia unitară care va trebui asigurată de la bugetul local pentru acoperirea diferenţelor dintre tarifele/preţurile locale pentru producerea, distribuţia şi furnizarea energiei termice furnizată populaţiei în sistem centralizat, şi preţul local de facturare pentru populaţie va face obiectul analizei şi aprobării în următoarea şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Citit 6630 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.