FURNIZARE CU PROBLEME: Numai cine stă aproape de Combinat are APĂ CALDĂ

FURNIZARE CU PROBLEME: Numai cine stă aproape de Combinat are APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Produsul mult dorit ar fi trebuit să ajungă, duminică, 19 iulie, la peste 70 la sută dintre gălăţenii care fac parte dintre asociaţiile de proprietari care au semnat contractul cu Calorgal * Din păcate, debitul mic şi temperatura scăzută a agentului termic au făcut ca la duşurile gălăţenilor să curgă apă rece sau călâie


Deşi sistemul a fost pornit încă de joi, 16 iulie, duminică, la orele amiezii, nu toţi gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare puteau face un duş cu apă caldă. Nici măcar cei care fac parte dintre cele 368 de asociaţii de proprietari care au semnat contractul de furnizare a energiei termice cu SC Calorgal SA!

Potrivit informaţiilor furnizate ieri după-amiază, de purtătorul de cuvânt al societăţii Calorgal, Mihai Costache, aproximativ 70 – 72 la sută dintre abonaţi primeau apă caldă şi doar 76 dintre cele 90 de puncte termice funcţionau. Asta în condiţiile în care sâmbătă, până la ora 10,00, funcţionau cele 23 puncte termice care deservesc cartierele aflate la vest de axa Cloşca – Siderurgiştilor - 1 Decembrie şi se spera ca, până spre seară, apa caldă să ajungă şi în Centru. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai grav, gălăţenii ni s-au plâns că la robinet de apă caldă curge, de fapt, apă rece şi murdară. „Ieri apa caldă a fost ca la soare şi cu un debit foarte scăzut, ca la pistolul cu apă”, a fost unul dintre mesajele postate pe site-ul ziarului nostru. „Stau în Siderurgiştilor şi azi am deschis de câteva ori robinetul, dar vine apă rece de fiecare dată. Cât să mai lăsăm robinetul să curgă pe banii noştri?”, a reclamat alt cititor. „După 30 de minute apa era la fel de rece şi de galbenă. Cine o plăteşte pe asta la preţ de apă caldă?”, a reclamat alt cititor.

Explicaţiile autorităţilor

Am încercat să aflăm, de la purtătorul de cuvânt al Calorgal, motivul pentru care gălăţenii nu au apă caldă deloc sau nu beneficiază de un serviciu de calitate. Potrivit lui Mihai Costache, debitul energiei termice furnizate de Electrocentrale era, duminică, la ora 17,30, de 924 mc/h – în condiţiile în care ar fi nevoie de 1.000-1.100 mc/h - iar temperatura era de 67 grade Celsius pe tur şi 55 de grade pe retur. Calorgal a cerut suplimentarea acestor parametri, dar până la rezolvarea situaţiei s-a decis ca punctele termice la care agentul termic are în jur de 38 - 47 de grade Celsius să nu fie repornite.

În aceste condiţii, beneficiază cu adevărat de apă caldă doar gălăţenii care au norocul să locuiască în apropierea punctelor termice situate în vecinătatea Combinatului. La ora 17,30, nu primeau apă caldă gălăţenii din zonele Piaţa Centrală şi Centru II.

Potrivit lui Mihai Costache, până vineri, 368 de asociaţii semnaseră contractul cu Calorgal. În aceste asociaţii sunt 2.459 de scări de bloc, în care sunt 57.782 apartamente. Dintre acestea, 43.760 sunt branşate, iar aproximativ 10.600 sunt nelocuite.

Lista asociaţiilor de proprietari care au semnat contractul cu Calorgal o puteţi consulta AICI (click pentru detalii).

Citit 5171 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.