RĂZBOI surd între un GĂLĂŢEAN şi ELECTRICA

RĂZBOI surd între un GĂLĂŢEAN şi ELECTRICA
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sandu Drăguşin este un gălăţean, originar din satul Cuza Vodă, care de luni bune se „luptă” cu reprezentanţii Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE), filiala Galaţi, pentru o diminuare a costurilor necesare pentru obţinerea Avizului Tehnic de Racordare. 

Însă povestea nu începe aici. Pe imobilul deţinut în Cuza Vodă, moştenit de la tatăl său, domnul Sandu Drăguşin a avut restanţe la plata facturii pentru energia electrică, motiv pentru care curentul i-a fost tăiat. „Da, eu recunosc că nu am plătit, pentru că oricum nu locuia nimeni acolo. Dar am fost şi am achitat toate restanţele, iar acum vreau să fiu recuplat la sistem. Ori domnii de la Electrica îmi spun că trebuie să plătesc suma de 1.835 de lei pentru racordare, în condiţiile în care eu am toată infrastructura pregătită, de la fire trase, până la contor în casă. Vreau şi eu să ştiu de ce mi se cer atâţia bani!”, ne-a spus, indignat, omul. 

În încercarea de a găsi un răspuns la întrebarea pusă de Sandu Drăguşin, i-am contactat pe reprezentanţii SDEE Galaţi şi le-am cerut un punct de vedere.

„Consumatorului în cauză i-a fost explicat faptul că, pentru realimentarea cu energie electrică, este nevoie de acces în imobil pentru a putea verifica instalaţia de măsură, integritatea şi starea ei tehnică, precum şi indexul real al contorului. Domnul Sandu Drăguşin ne-a asigurat că va permite electricienilor SDEE Galaţi să verifice instalaţia, precum şi consumul real de energie electrică de pe contor. Din păcate, nici până acum (luna iulie, 2015), domnul Sandu Drăguşin nu a permis accesul personalului Electrica pentru a verifica aparatul de măsură”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al SDEE Galaţi. Reprezentanţii Electrica mai spun că, în urma acestor verificări, costul avizului de racordare ar urma să fie recalculat, iar suma de 1.835 de lei ar urma să fie modificată. 

Sandu Drăguşin, însă, spune că este dispus să îi lase pe specialişti să inspecteze instalaţia, dar că aceştia nu mai vor să vină. „Eram la casa de la ţară acum câteva zile şi m-am întâlnit cu băieţii de la Electrica. Le-am spus să vină să inspecteze reţeaua, mi-au spus că trebuie să anunţe mai întâi prin staţie, iar după ce au anunţat mi-au transmis că nu se poate, că nu au ordin de serviciu. Eu ce să mai cred în situaţia asta? Nu că se încearcă să se scoată bani mulţi de la mine? Totuşi, e o sumă mare!”, ne-a mai povestit omul. 

Într-un răspuns primit de Sandu Drăguşin de la SDEE Galaţi la mijlocul lunii iulie, acesta era anunţat că, în cazul în care accesul electricienilor în imobil va fi în continuare interzis, „vor fi sesizate organele de cercetare penală pentru a putea verifica/recupera aparatul de măsură. Ulterior, vor putea fi stabiliţi termenii finali ai racordării”.

Citit 5332 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.