TRAGEDIA GEMENILOR din Odaia Manolache: Minorul supravieţuitor şi sora lui, PRELUAŢI de Protecţia Copilului

TRAGEDIA GEMENILOR din Odaia Manolache: Minorul supravieţuitor şi sora lui, PRELUAŢI de Protecţia Copilului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tragedie, duminică după-amiază, 26 iulie, în satul Odaia Manolache. Un copil de şase ani şi-a pierdut viaţa, iar fratele său geamăn a ajuns în stare gravă la spital în urma unui grav accident de circulaţie. Cei doi copii s-au agăţat în spatele unui microbuz, care era oprit în staţie. Se pare că cei mici obişnuiau să facă acest lucru, dar de data aceasta nu au fost la fel de norocoşi ca în trecut. Şoferul de pe microbuz, Aurel Ţocu, în vârstă de 34 de ani, nu i-a văzut şi a dat cu spatele, moment în care micuţii s-au dezechilibrat şi au căzut sub roţile maşinii. La faţa locului au ajuns imediat echipaje SMURD, iar cadrele medicale au făcut eforturi mari pentru a-i salva. „Pentru unul dintre ei s-au făcut manevre de resuscitare timp de 50 de minute, dar au rămas fără răspuns. Copilul avea o traumă severă la nivelul capului”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.

Din fericire însă, fratele lui geamăn a răspuns la manevrele de resuscitare ale medicilor şi a fost transportat la Spitalul de Pediatrie, unde a fost şi supus unei intervenţii chirurgicale. Băiatul este acum în afara oricărui pericol. „Sperăm să îşi revină şi să nu rămână cu sechele. Este încă la terapie intensivă, dar nu mai prezintă risc vital”, ne-a explicat medicul Geta Badiu, directorul medical al Spitalului de Copii Galaţi.  

Anchete ale poliţiei, dar şi sociale

Imediat după producerea tragediei, sătenii din Odaia Manolache s-au strâns la faţa locului. Toţi spuneau că micuţii sunt lăsaţi nesupravegheaţi de părinţii lor, care obişnuiesc să bea adesea. Dacă vecinii erau vădit marcaţi de cele întâmplate, tatăl micuţilor părea străin de tot ce se întâmplă. „Nu ştiu cum sunt. Soţia a plecat cu ei la spital”, ne-a spus Gheorghe Tomozei, tatăl micuţilor. Bărbatul, destul de incoerent şi aflat sub influenţa alcoolului, ne-a spus însă că ei aveau grijă de copii şi că era normal ca aceştia să iasă din curte să se joace.

Imediat ce au auzit de tragedie, cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi au demarat o anchetă. „Familia, care era deja în monitorizarea asistenţilor de la primăria din localitate, mai are încă trei copii, pe lângă gemenii implicaţi în accident, unul dintre ei fiind minor. Noi am demarat o anchetă şi vom încerca să luăm legătura cu cei doi copii majori ai familiei, dar şi cu celelalte rude, pentru a vedea dacă au posibilitatea să îi preia pe minori. Dacă nu au posibilităţi, copilul de şase ani şi fata de 15 ani vor ajunge în grija statului, fiind daţi în plasament de urgenţă. Ba mai mult, fata de 15 ani, care am înţeles că ar fi fost martoră la evenimentul tragic, va primi consiliere psihologică”, ne-a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Pe lângă ancheta asistenţilor sociali, care vizează familia, o altă anchetă, a poliţiei, îl vizează pe şoferul microbuzului. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Foto Teodora Miron

Citit 3285 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.