FERIBOT lansat de DAMEN Galaţi ÎNTORS DIN DRUM din cauza unei defecţiuni

FERIBOT lansat de DAMEN Galaţi ÎNTORS DIN DRUM din cauza unei defecţiuni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Din cauza problemelor apărute la un motor, nava se va întoarce în şantierul naval Damen Galaţi, pentru reparaţii


Feribotul MV Veteran, lansat la apă în Şantierul Naval Damen Galaţi, în luna martie, primul dintr-o serie de două nave comandate de Guvernul Provinciei Newfoundland şi Labrador, din Canada, va face cale întoarsă, din cauza unei defecţiuni apărute la unul dintre motoare.

Potrivit postului CBC News, care îl citează pe ministrul Transporturilor din provincia canadiană, David Brazil, problemele au apărut în timp ce nava, în valoare de 50 milioane de dolari, se îndrepta din Europa spre Canada. Motorul la care a fost sesizată defecţiunea este de producţie germană, iar nava a fost ancorată în Malta, pentru a le permite specialiştilor companiei care a livrat motorul să analizeze situaţia.

Oficialul canadian a precizat că Şantierul Naval Damen Galaţi a cerut retrimiterea navei în România, în vederea schimbării motorului. "Există un acord în virtutea căruia nava poate fi reparată în Malta, apoi în St.John's (Canada), dar contractul prevedea un feribot de ultimă generaţie, noi pentru asta am plătit. Şantierul Damen a produs o astfel de navă, astfel că va merge înapoi în România pentru a i se monta un motor nou", a declarat ministrul Transporturilor din Provincia Newfoundland şi Labrador, David Brazil. În acelaşi timp, oficialul provinciei canadiene a lăudat atitudinea producătorului, explicând că aceasta reflectă reputaţia internaţională a Şantierului Naval Damen.

Nava MV Veteran este destinată transportului de pasageri şi vehicule între insulele Fogo şi Change, situate pe coasta de est a Canadei. Nava poate transporta 200 de pasageri şi 64 de autovehicule, are o lungime totală de 80,9 metri, o lăţime 17,20 metri, un pescaj de 4,30 metri şi o viteză de 14 noduri.

Potrivit oficialului canadian, ca urmare a defecţiunii apărute la motor, sosirea feribotului în Provincia Newfoundland şi Labrador va avea o întârziere de două, trei săptămâni, dar încă este foarte posibil ca nava să intre în serviciu la sfârşitul lunii octombrie, aşa cum era convenit cu Grupul Damen. Înlocuirea motorului se va face fără costuri suplimentare din partea beneficiarului, nava nefiind încă, de altfel, predată spre utilizare. De asemenea, nava vine şi cu o garanţie suplimentară de un an de zile.

Foto-arhivă "Viaţa liberă", Bogdan Codrescu

Citit 4634 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.