Primarul Marius Stan, despre TEII TĂIAŢI de pe Mihai Bravu: "Copacii se puteau prăbuşi oricând peste case"

Primarul Marius Stan, despre TEII TĂIAŢI de pe Mihai Bravu: "Copacii se puteau prăbuşi oricând peste case"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În numele mai multor organizaţii neguvernamentale, dar şi al Patronatului IMM-urilor, Petruţa Moisi, preşedinta Centrului de Consultanţă Ecologică, a venit în faţa Consiliului Local pentru a protesta faţă de tăierea a 28 de tei seculari pe strada Mihai Bravu. „Poate nu ştiţi, dar cei care au fie şi un perete pe strada Mihai Bravu, nu îl pot vărui sau repara fără proiect şi fără aprobare. Cum de s-a dat aprobarea pentru a fi tăiaţi 40 de tei, apoi s-a redus numărul la 38, şi sper că protestul gălăţenilor a dus la salvarea a 12 pomi? Solicitarea noastră este să se salveze ce se mai poate salva pe strada Mihai Bravu şi următoarele proiecte pe care le are Primăria să fie supuse dezbaterii publice, aşa cum cere legislaţia. Să nu se mai permită soluţii tehnice care distrug!”, a spus ecologista.

În replică, primarul Marius Stan a declarat că apreciază grija gălăţenilor pentru spaţiul verde şi că modernizarea străzii Mihai Bravu are şi avizul mediului. „Copacii care s-au tăiat sunt seculari, oricând prezentau pericolul prăbuşirii peste casele din zonă. Proiectul prevede înlocuirea acelor tei seculari cu tei cu diametrul trunchiului de 30 de centimetri. Nu venim cu nişte puieţi! Încercăm să reîmprospătăm flora Galaţiului, pentru că e mai mult decât evident că avem nevoie de mult mai multă zonă verde. Când am toaletat teii de la A-uri, de pe Brăilei, a fost o dramă, că am nenorocit copacii! Şi dacă mergeţi acum să vedeţi, aliniamentul este unul extrem de corect şi n-a murit niciun tei”, a spus Stan.

Edilul a ţinut să sublinieze că modernizarea Galaţiului va necesita şi multe sacrificii. „Acest proiect este pe bani de la BERD. Suntem monitorizaţi permanent de cei de la BERD, care respectă toate legile europene. Şi tot timpul ni se pun beţe în roate. Faceţi-ne toată lumea numai sesizări, plângeri - avem sute, cred - cel mai important este să mergem înainte, nu înapoi, şi sper ca gălăţenii să aprecieze acest lucru”, a spus Stan.

Citit 4013 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.