Au început lucrările la „unda verde”. În primăvară, vom avea sistem inteligent de SEMAFORIZARE

Au început lucrările la „unda verde”. În primăvară, vom avea sistem inteligent de SEMAFORIZARE
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

După aproape şapte ani de când se vorbeşte de „unda verde” şi fluidizarea traficului rutier, au început lucrările la sistemul inteligent de semaforizare. Vestea bună a fost dată, ieri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, de către reprezentantul Primăriei, Laurenţiu Jalbă. Potrivit acestuia, lucrările au început în trei intersecţii - la Inelul de Rocadă, în intersecţia Tecuci cu Basarabiei şi în intersecţia din Radu Negru.

Contractul de predare a amplasamentelor a fost semnat pe 28 august, iar în şapte luni, potrivit contractului, proiectul ar trebui finalizat. Cu toate acestea, reprezentantul Primăriei asigură că municipalitatea, laolaltă cu compania UTI Grup SA, care asigură echipamentele, dar se ocupă şi de lucrările de construcţii de conducte, linii de comunicaţii şi electrice, vor să devanseze termenul de dare în folosinţă.

"Sistemul va funcţiona 24 din 24 de ore şi are autoreglare. Nu sunt timpi predefiniţi. El singur îşi ia datele din teren, prin senzorii montaţi în asfalt. Îşi va memora datele referitoare la trafic, iar, în funcţie de acestea, îşi va măsura timpii de schimbare a culorii la semafor. La fel şi la semafoarele cu buton. Să nu credem că pietonul va veni, va apăsa pe buton şi imediat se va schimba culoarea la semafor. Pietonul va apăsa butonul, sistemul va calcula fluxul de maşini, lasă un anumit interval de timp, apoi cetăţeanul traversează în siguranţă”, a explicat Laurenţiu Jalbă.

Unde vom avea "undă verde"

Potrivit proiectului, patru axe rutiere vor beneficia de un sistem de trafic modern: strada Brăilei - bulevardul George Coşbuc, bulevardul Siderurgiştilor - bulevardul 1 Decembrie 1918 - bulevardul Traian Vuia - bulevardul Henri Coandă, strada Brăilei - strada Domnească - strada Prundului - strada Traian şi strada Basarabiei - strada Tecuci - bulevardul George Coşbuc - strada Domnească. Vor fi modernizate 35 de intersecţii, fie prin semaforizare, fie prin transformarea în sensuri giratorii, şi vor fi dotate cu camere de luat vederi şi detectori de trafic. Va fi realizat un centru de comandă şi monitorizare, vor fi montate 39 de camere video şi 649 de semafoare noi. De exemplu, Inelul de Rocadă va avea nu mai puţin de şapte semafoare pentru vehicule pe stâlpi şi patru semafoare pentru pietoni, cu buton şi dispozitiv acustic, plus două camere de luat vederi.

Citit 6413 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.