VESTE BUNĂ pentru viitorii ŞOFERI! Noi reguli pentru obţinerea PERMISULUI DE CONDUCERE

VESTE BUNĂ pentru viitorii ŞOFERI! Noi reguli pentru obţinerea PERMISULUI DE CONDUCERE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere. Începând de astăzi, 5 octombrie, proba practică pentru obţinerea permisului auto va putea fi susţinută din nou, în cazul în care va fi picată, fără a mai repeta proba teoretică. Pentru a beneficia de această prevedere legală, candidaţii trebuie însă să mai efectueze şase ore de pregătire practică între două examene.

Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015, care modifică procedura de examinare stabilit prin Ordinul MAI nr. 268/2010, candidaţii care nu se vor prezenta la proba practică vor putea să ceară o nouă programare oricând în perioada de valabilitate a cursului de pregătire. Dacă trece un an de la absolvirea cursului, susţinerea examenului auto este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire.

În acelaşi act normativ se face referire şi la candidaţii care vor pica proba teoretică după data de 5 octombrie, aceştia putând să susţină o nouă examinare după cel puţin 15 zile de la respingere, cu achitarea taxei aferente.

Important de menţionat este faptul că, potrivit noilor prevederi, vor putea să susţină probă practică de mai multe ori doar candidaţii care promovează proba teoretică începând cu data de 5 octombrie. Asta înseamnă că persoanele care au susţinut şi promovat proba teoretică înainte de 5 octombrie trebuie să o susţină din nou dacă pică proba practică.

Citit 3576 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.