Gălăţeanul considerat „regele ETNOBOTANICELOR”, în vizorul procurorilor - pentru o reţea de televiziune prin internet

Gălăţeanul considerat „regele ETNOBOTANICELOR”, în vizorul procurorilor - pentru o reţea de televiziune prin internet
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii bucureşteni, coordonaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au făcut, luni, mai multe percheziţii la firme şi persoane suspectate că au creat pagini de internet prin intermediul cărora au pus la dispoziţia publicului şi au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor. În cauză sunt vizate patru persoane, printre care se numără şi gălăţeanul Alin Rotaru.

Conform comunicatului Parchetului General, cei patru suspecţi au săvârşit "infracţiuni în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală şi spălare de bani, constând în punerea la dispoziţia publicului de opere protejate, respectiv programe de televiziune, fără consimţământul titularului, retransmiterea de posturi de televiziune fără a se deţine licenţă, în utilizarea mai multor mărci înregistrate, fără consimţământul aceluiaşi titular, precum şi în dobândirea de bunuri prin intermediul mai multor firme înregistrate în afara ţării, folosind sumele de bani obţinute din activităţile ilicite desfăşurate".

Firme tip "off-shore"

Conform procurorilor, prejudiciul creat în urma acestor afaceri ilicite se ridică la aproximativ 1, 5 milioane de euro, bani care au ajuns în conturile mai multor societăţi, unele de tip off-shore. "Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, suspecţii au înfiinţat numeroase societăţi atât în România, cât şi în alte state (inclusiv societăţi de tip „off-shore”), cu ajutorul cărora au disimulat tranzacţiile efectuate şi au ascuns veniturile obţinute", se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse, progamele de televiziune erau retransmise prin intermediul reţelei de televiziune prin internet Spice TV.

Pe lângă Alin Rotaru, cunoscut la Galaţi ca fiind „tatăl etnobotanicelor”, el fiind primul care a deschis în România celebrele „magazine de vise”, în acest dosar ar mai fi cercetaţi şi Iuliana Rotaru, Claudiu Rotaru şi Gheorghe Rain. Locuinţele celor patru au fost percheziţionate, oamenii legii căutând documente, dar şi sume de bani care ar putea acoperi o parte din prejudiciul creat.

Citit 7002 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.