PRIMARUL Marius Stan: „Avem 11 locuri de joacă de mult finalizate”. De ce NU sunt date în folosinţă

PRIMARUL Marius Stan: „Avem 11 locuri de joacă de mult finalizate”. De ce NU sunt date în folosinţă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Au trecut deja trei săptămâni de când am scris în ziarul "Viaţa liberă" despre contrastele din Micro 20, unde un loc de joacă e gata, iar celălalt, pe jumătate amenajat, zace înconjurat de gunoaie amestecate cu resturi de construcţie şi nişte pubele zăbrelite, care răspândesc mirosuri grele. Ei bine, în tot acest timp, nimic nu s-a schimbat în bine, dar măcar situaţia a fost pusă pe tapet de consilierul local ALDE Eugen Găvan, la şedinţa de marţi a Consiliului Local.

„Se fac locuri de joacă şi parcuri, dar, din păcate, nu este privită toată zona în ansamblu, vă dau exemplu de cele două locuri de joacă făcute în Micro 20, pe la restaurantul «Doi cocoşi». Este începută partea de loc de joacă, dar din păcate peisajul din jur este selenar: plăci de beton rămase, gunoaie, se fură băncile. Am întâlnit un echipaj de poliţie căutând o bancă prin tot cartierul... Alăturat este un loc de joacă pentru copii aranjat, frumos, dar iarăşi cu peisajul din jur neamenajat: aleile nu duc spre locul de joacă, vegetaţia este spontană. În momentul în care se fac asemenea investiţii în municipiu este păcat să nu se trateze tot spaţiul aferent locului de joacă sau părculeţul, altfel punem o cireaşă pe un tort care e stricat”, a spus Eugen Găvan.

Ce spune primarul

Potrivit primarului Marius Stan, situaţia din Micro 20 nu este singulară. „Acesta este şi motivul pentru care avem 11 locuri de joacă de mult finalizate, dar nu am anunţat până când nu se modernizează şi arealul. Am cerut să se demoleze garajele din zonă. Acolo, la «Doi cocoşi» s-au demolat, şi nu puţine. Suntem în urmă cu dezvoltarea zonei adiacente. În jurul fiecărui loc de joacă am cerut să fie puse garduri pentru protecţia copiilor, am cerut străzile adiacente cu trotuare cu tot să fie refăcute, pentru că nu ştim când mai ajungem prin Micro 13, Micro 40, şi dacă tot am ajuns cu un loc de joacă, e păcat, pui un mărgăritar pe un moţ de… ceva, cam aşa arătau. În mod normal, noi trebuia să mergem să ne lăudăm cu aceste locuri de joacă de acum şase-opt luni şi le-am cerut să dezvolte toată zona. Şi o să vedeţi, probabil într-o săptămână, două, o să le luăm la rând, că fiecare loc de joacă aşa va fi prezentat!”, a promis Stan. Eugen Găvan i-a replicat că motivul principal al finalizării lor nu e lauda, ci necesitatea cetăţenilor din zonele respective.

ORĂŞELUL COPIILOR a fost INAUGURAT. Cum arată parcul de 3,39 milioane de lei (FOTO)

Citit 3144 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.