Cinematograful 3D din Galaţi ar putea fi deschis luna asta

Cinematograful 3D din Galaţi ar putea fi deschis luna asta
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, gălăţenii iubitori de artă cinematografică au primit o veste excelentă: urbea de la Dunăre va avea, în sfârşit, un cinematograf, în care vor rula atât filme în format 2D, cât şi 3D. Acesta va fi realizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, care pune la dispoziţie sala de 500 de locuri şi un spaţiu pentru casierie şi restaurant, şi de Adrian Neagu, reprezentantul grupului de investiţii TV SAT, din Buzău.

"Săptămâna viitoare montăm instalaţia"

Pentru că a venit să vadă personal cum decurg lucrările, dar şi pentru a conlucra cu partenerii din Galaţi, Adrian Neagu a fost dispus să ne ofere mai multe detalii despre realizarea cinematografului. "Principalul motiv pentru care m-am decis să vin la Galaţi cu un cinematograf a fost că mă săturasem să aud de la prieteni că aici nu există aşa ceva. Nu mi se pare normal ca al cincilea oraş din ţară, ca populaţie, să facă naveta în alt oraş pentru a vedea un film.

Vom aduce premiere, filme care vor rula în toată ţara, dar vom avea şi programe pentru copii, cel mai probabil la matineu şi în zilele de weekend. Vor rula 4-5 filme pe zi, pentru că suntem conştienţi că fiecare are alt program la serviciu şi, astfel, oamenii se pot bucura de cinema la ore diferite. Am vrut să deschidem chiar la mijlocul lunii noiembrie, cu premiera filmului "Jocurile Foamei", ultima parte, dar instalaţia de rulare a filmelor 3D vine abia pe 17 la Galaţi, aşa că va mai dura un pic până vom reuşi să o montăm. Cel mai probabil, la sfârşitul lunii totul va fi gata şi cinematograful va fi funcţional", ne-a explicat Adrian Neagu.

Şi Ovidiu Manole, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Galaţi, are mare încredere în acest proiect. "Sunt sigur că gălăţenii vor răspunde pozitiv la ideea de cinematograf, chiar dacă nu este într-un mall şi nu are nouă săli. Preţurile nu vor fi mari, filmele vor fi pentru toate gusturile, aşa că nu văd de ce nu ar veni. Dar, cu siguranţă, programul va decurge normal şi pentru o sală plină şi pentru o sală cu doar 20 de oameni în ea", ne-a explicat directorul CCSG.

Investiţia totală este cifrată în jurul sumei de 250.000 de euro, costuri care implică atât echipamentul, cât şi reamenajarea spaţiului. Săptămâna aceasta se lucrează la instalaţia de iluminare a treptelor, cu bandă led, dar şi la montarea suporturilor de pahare pe scaune.

Ca măsură de prevenţie, sala a fost asigurată cu şase extinctoare şi patru ieşiri, astfel încât să se evite îmbulzeala, în cazul spectacolelor cu casa închisă.

Citit 6718 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.